Együnk

Egyszerű, gyors és nagyon gyümölcsös!

​​​​​​Ez a süti először gyönyörű színeivel babonáz meg, majd mennyei illata száll feléd a sütőből, végül még sem bírod várni, hogy teljesen kihűljön, máris beleharapsz és… imádni fogod!

Száraz ​​​​​​hozzávalók:

 

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor vagy édesítő
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp vanília aroma
  • 1 csipet só
  • reszelt narancshéj vagy citromhéj (elhagyható)

 

Nedveshozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 4 dl tej

 

A tepsibe/tortaformába:

  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 dkg fahéj
  • ½ kg cseresznye-meggy-ribizli vegyesen
  • 2-3 szem sárgabarack (elhagyható)

 

 

A legidőigényesebb feladat a cseresznyét és a meggyet kimagozni, ha ez megvan, tényleg pár perc alatt össze lehet dobni ezt a könnyű desszertet.
 

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd külön tálba üssük bele az egész tojásokat és a többi nedves összetevővel keverjük el.
Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez a tojásost. Keverjük kézi habverővel, amíg sima masszát kapunk.


A tepsit vagy tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
Ezután kenjük meg a vajjal, szórjuk rá a barna cukrot és fahéjat, majd pakoljuk rá a kimagozott, megmosott gyümölcsöt.
Az összekevert masszát óvatosan öntsük rá a gyümölcs tetejére.

 


Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük meg. (légkeverésnél 150 fokon, 35 percig)

A teteje szép aranybarna lesz. Vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!

 

Tipp: próbáld ki muffinformákhoz is, hogy a kis kezekből is könnyen fogyasztható legyen. Akár muffinként, akár kis kockákra szeletelt sütiként nagyszerű útravaló is lehet - szalvétát azért készíts! :)