Ebben a szerencsés környezetben van lehetősége a szálloda chefjének kibontakozni és elkápráztatni a finomabbnál-finomabb fogásokkal a vendégeket. A vele készített interjút fogadjátok szeretettel.
Mióta dolgozol a szállodában, mik a feladataid?
2008 óta dolgozom a Tisza Balneum Hotelben, mint a szálloda chefje. Feladatom a konyha irányítása, minőségi alapanyagok beszerzése, feldolgozása; tematikus esték gasztronómia részének lebonyolítása, a tiszai halételek megismertetése és népszerűsítése szállóvendégeink részére.
Családod?
Egy gyermekem van, remélem követi nyomdokaimat a gasztronómia és a zene szeretete területén.
Mit csinálsz szabadidődben?
Kevés szabadidőmet szívesen töltöm a vízparton horgászattal, zenéléssel és a családommal. Gyermek korom óta zenélek, zenész családban nőttem fel.
Van valamilyen vicces történeted, ami a szállodában megtörtént?
Egyszer egy pincér tanulónk vette fel az étteremben a rendelést és a halászlé helyett ananászlevet szolgát fel a vendégnek. A kollégák szóltak, hogy egy igen paprikás hangulatban lévő vendég szeretne a séffel beszélni. Kimentem hozzá, aki kérte, hogy mondjam el neki miért ilyen furcsa a halászlevünk és végén a vendéggel együtt jót nevettünk a tévedésen.
Milyen új ötleteid vannak, hogy a gyerekek, családok jól érezzék magukat, élményekkel tele menjenek haza?
Mivel az én feladatom az ételek komponálása, így fontosnak tartom, hogy a félkész és mirelit termékek helyett, csak idényjellegű és friss alapanyagokkal dolgozzunk a gyermekeknek és a felnőtteknek kínált ételekben egyaránt. Bízom benne, hogy ezzel változatossá és egészségesebbé tehetjük az étkezésüket itt tartózkodásuk alatt. Ezt nyári időszakba könnyű ebédként szolgáló grill ételekkel egészítjük ki közvetlenül a vízparton elhelyezkedő grill teraszunkon.
Próbáljátok ki Ferenc által komponált ételeket Ti is! A Tisza Balneum Thermal Hotel kedvezményes csomagajánlatait itt tekintheted meg.