Praktikanya

Praktikanya pakol - Útipakk

Csapódik a kocsiajtó és a következő másodpercben felhangzik a következő mondatok valamelyike: Éhes vagyok! Szomjas vagyok! Unatkozom… Ismerős? Akkor készülj fel rá! Sorozatunkban az úti csomag fontos, de talán kissé mellőzött részeit vesszük sorra, hogy semmi ne rontsa az utazás élményét! Ezúttal arról lesz szó, mit készíts az utastérbe!

Praktikanya pakol - Útipakk

Hosszú út-rövid út

Több órás útra érdemes kétféle útipakkot készíteni: egyet az utastérbe, amihez a kicsik és a nagyok menet közben, akár a gyerekülésbe kötve is kényelmesen hozzáférnek, és egyet az autó csomagtartójába elérhető helyre a megállások esetére. Ebben az esetben érdemes az ételt-italt a csomagtartóba tenni, hogy vállalható kinézetű autóval guruljatok be a szálloda parkolójába.

Ha nem akartok pihenőt tartani, akkor egy csomag is elég, ilyenkor érdemes nem morzsálódó-kenődő ételt bekészíteni (kölesgolyó, piskótatallér, alma) és jól záródó kulacsba vizet.A lista

  1. étel-ital: 2-3 órás úton, ha másért nem, unalmában is megéhezik az ember. Mindig nagy kérdés, hogy az egyszerűbb készételeket, vagy Anya egészséges szendvicsit részesítsük előnyben. Az utóbbit érdemes kisebb falatokra vágni és jól záródó dobozba csomagolni, az előbbiből is érdemes a kisebb falatos kiszerelésűt választani. Persze a legjobb, ha az evés-ivás a parkolóban zajlik. Anya- és apakímélő, ha a szörpöt, üdítőt, csokit, krémes süteményt, nápolyit száműzzük az utastérből.

  2. szemetes: Egy e célra kinevezett zárható zacskó bőven megfelel a feladatnak, hogy a szalvétát, üres zacskót, palackot összegyűjtsük és megálláskor kidobjuk.

  3. játék: Első körben érdemes az offline játékokat előnyben részesíteni. Vannak speciálisan utazáshoz készült mágneses játékok különböző korosztálynak, de jó a képregény, vagy a szerepjáték kedvelőinek egy kis táskába apró figurákat is vihetünk.

  4. zsebkendő, törlőkendő: A kisebb balesetek megoldására érdemes mindegyikből sokat tartani az utastérben.

  5. útikönyv, térkép: Nagyobbaknak érdekes követni az útvonalat egy hagyományos térképen. Izgalmas és rendkívül hasznos elfoglaltság. Az érdeklődő gyerekek szívesen nézegetik a képes útikönyveket azokról a helyekről, amiken éppen áthaladunk.

  6. takaró, párna: Hosszabb útra mindenkinek, rövidebb útra a picikéknek érdemes kispárnát, vagy autós párnát bekészíteni.

  7. zene, mese: Ha már minden szójáték, könyvnézegetés, társasjáték unalmassá válik, akkor jöhet a hangjáték, kedvenc zene, közös éneklés. Ha nem akarja az egész család a Pom-pom meséit hallgatni, érdemes tartani az autóban fülhallgatót is tartani, így a nagyobbacska a telefonról hallgathatja a mesét, a felnőttek meg beszélgethetnek.

+1 Mozgás!

A hosszú autózás több gyerekkel könnyen az őrületbe kergetheti a szülőpárt. Jó ötlet a csomagtartóba készíteni hozzáférhető helyre egy focilabdát, vagy ugrókötelet. Nagyobb parkolókban ki lehet velük mozgatni a felesleges energiát.Hűségprogramunk