Test és lélek

Fontos érv a gyerekbarát szállás mellett! – Ne pánikolj, ha meglép a gyermek!

Bár alapvetően nem utazással kapcsolatos az utóbbi hetek felfedezése, hanem amolyan teljesen hétköznapi, kicsit átgondolva, sok egyéb érv mellett ismét sikerült egy újabbat találni a gyerekbarát szállás mellett. Ez pedig nem más, mint a gyermek szökési hajlandósága.  

Fontos érv a gyerekbarát szállás mellett! – Ne pánikolj, ha meglép a gyermek!

Semmiképp ne essünk pánikba!

Noh, ez az egyik lehető legkevésbé tartható reakció, ha térülve-fordulva egyszer csak azt veszed észre, hogy magzatod bizony nincs ott, ahol hagytad, vagy éppen sehol sincs körülötted. Gyomor összeszorul, szív hevesebben ver, sőt a víz lever, kétségbeesve szólongatod a gyerkőcöt, de sehol senki. Bizony, ez tapasztalat... Nálam is. Most, hogy a fiam az önállóság útjára próbál meg minél többet lépkedni, most, hogy már rendszeresen „kiszökdös” a kertbe, mert eléri a kilincset és kifigyelte az ajtó kinyitásának mechanizmusát, volt már néhány olyan izzasztó pillanatban részem, amikor hirtelen nem tudtam, merre lelem a gyerekem.

Sok hasonló korú gyerkőc szülőjével beszélgettem az utóbbi időben és a tapasztalatok hasonlók. Sőt, néha egészen hátborzongatóak, hiszen nem egy, nem két mamitól hallottam, hogy egy-egy boltból meglépett a kicsi a fotocellás ajtón keresztül, majd kétségbeesve keresgélte amerre csak lehetett...

Persze, ahogy hallgattam ezeket a sztorikat, a hideg futkározott a hátamon és rögtön az jutott eszembe, hogy mi van, ha épp elutazunk valahova és egy teljesen idegen helyen történik mindez. Aztán az is beugrott, hogy szerencsére – néhány kivételtől eltekintve – gyerekbarát szálláshelyre szoktunk utazni. Igaz, leginkább annak apropóján, hogy a családbarát szállodákban nagyon sok minden adott ahhoz, hogy kényelmesen, komfortosan érezzük magunkat mi is szülők, és a gyerkőcök is, de aztán amikor egy kicsit is jobban elmerültem a témában, rájöttem, hogy ez is egy fontos érv. Mármint, hogy bár kilóghat a poronty az ajtón, mégis biztonságban tudhatjuk. Mert előbb-utóbb úgyis belebotlik valaki, aki tudja mit kell tenni, vagy a játéksarokba téved, vagy épp rögtön észreveszik, ha a fotocellás ajtó felé veszi az irányt egy egyedül kódorgó alig három éves.

Mindig van újabb szempont

Összességében tehát bár nagyon sok a jó tapasztalat, és az érv, amit már eddig is összegyűjtöttem, hogy miért menjünk családbarát szállodába, ha vannak gyerekeink, de azt hiszem, mindig lehet találni egy újat, mint ahogy most nekem is sikerült.  

Hűségprogramunk