Villeroy&Boch Culinary World Cup-on 5 kontinens 72 országának közel 2500 versenyzője vett részt 2018. november végén. A négy szélforgós minősítésű, siklósi Hotel Castello****&Thermal Spa képviseletében Eckstein Antal szakácsmester egyéni versenyzőként indult a megmérettetésen. A séf felkészülése során rengeteg kísérletezés és gyakorlás után állította össze azt az ételsort, melyet a nemzetközi versenyen bemutatott. A Hotel Castello&Thermal Spa konyhafőnökének a legújabb gasztronómiai trendek szerint összeállított, magyar alapanyagokra épülő ötfogásos menüsorát bronzéremmel jutalmazta a zsűri.
A séf a Hotel Castello**** svédasztalos kínálatát és étlapját is az aktuális évszak ízeivel és színeivel teszi változatossá. A szálloda kínálatában minden étkezésnél megtalálhatók a gyermekek kedvelt ételei. Alapanyag tekintetében a magas minőség mellett szem előtt tartja, hogy a felhasznált hozzávalók szezonálisak, és lehetőleg helyi termékek legyenek. A hotel vendégei gyakran találkozhatnak az ízletes és változatos hagyományos jellegű ételek mellett néhány ínyenc különlegességgel és modern ételkészítési technológiákkal.
A Hotel Castello**** Vince-napi ajánlata egy tematikus Wine&Spa élmény, ahol a kiváló villányi borok kóstolása mellett a rendhagyó, borokra hangolt fogásokkal tarkított vacsora is a csomag része. Kattints a részletekért.
A versenyre összeállított menüsor
- Hideg előétel: Szürkeharcsa filé, fekete kagylóhús, királyrákfarok, édeskömény, zöldalma, mustár, cukkini, szőlőmagolaj-homok
- Leves: Lilakáposzta krémleves, libamáj, dió, birs, sonkachips, tönkölykenyér-morzsa
- Meleg előétel: Galambfilé, gesztenyés galambcomb-ropogós, fenyőmag, sütőtök, tőzegáfonya, kakukkfüves galamb-jus
- Főétel: Szarvasgerinc filé, szarvasmáj, erdei gombákkal rakott burgonya, körtés fekete retek ravioli, sárgarépa, cékla
- Desszert: Csokoládé, vanília, sárgabarack, piros gyümölcsök, tökmagszivacs