Aktuális

Az öt szélforgós Oxigén Hotel animátorai segítenek!

Sokan vannak most otthon kisgyerekekkel. Mit csináljunk egész nap, ha kimozdulni sem lehet? Íme néhány hasznos tipp az öt szélforgós Oxigén Hotel remek animátoraitól arról, hogy mivel foglaljuk le a pöttömöket. Így lesz a házi karantén móka! 

5 + 1 unaloműző tipp otthoni karantén esetére

 

Házi gyurma

Örök klasszikus! Ha nincs otthon éppen bolti gyurma, lisztből, vízből és sóból könnyen lehet készíteni akár színes gyurmát is. Természetes anyagokkal (pirospaprika, kakaó, kávé, kurkuma) vagy temperával, ételfestékkel is lehet színezni. A kicsiknek kaland már a gyurma elkészítése is, hát még a rengeteg érdekes gyurma-figura! A figurákból lehet terepasztalt készíteni, színházi előadást játszani vagy kiállítást rendezni a legsikerültebb alkotásokból.

Egyszerű recept:

30 dkg só

20 dkg liszt

kb 1,2 dl víz

kb fél evőkanál olaj

Lassan összekeverjük, apránként adagolva a folyadékokat, és amint formázható masszát kapunk, kezdődhet a móka!

Mini disco vagy zenés torna

Mivel nem ajánlott kimenni a házból, sok felesleges energiája lehet (elsősorban a gyerekeknek), amit valamivel le kell vezetni. A kedvenc zenéket rendezzük közösen lejátszási listába, majd ezt elindítva fergeteges mini-disco kezdődik a nappaliban! Lehet jelmezbe öltözni, sminkelni, táncolni, tornázni, amit imádnak a kicsik, és nem utolsó sorban el is fáradnak tőle. Így az egészségünkért, egészségükért is tettünk, szórakozva és nevetve.

Színház a nappaliban

Mivel nem ajánlott mozit, színházat látogatni egy darabig, így el kell hozni őket az otthonunkba. Sok színház közvetíti online az előadásait, de mi is eljátszhatjuk a kedvenc mesénket. Így ismét egy egész délutános elfoglaltságot találtunk, hiszen a jelmezek kiválasztása, díszletek felépítése és a darab eljátszása bőven ellátja a kicsiket teendőkkel. Tipp: az előadásról fényképeket készíthetünk, de akár videóra is vehetjük az egészet. Délelőtt pedig plakátrajzoló versenyt hirdethetünk ezzel kapcsolatban.

Közös munka, közös élmény

Amikor az egész család otthon van, megnövekszik a házimunkák száma. Lehet, hogy picit lassabb, de sokkal szórakoztatóbb, ha a gyerekeket is bevonjuk. Süssünk közösen pizzát, imádni fogják a tésztát „gyúrni”, vagy muffint, kókuszgolyót, bármit. A gyerekek szeretik hasznosnak és fontosnak érezni magukat, mondjuk el neki, hogy nekünk mekkora segítség, ha elvégez valamilyen apróságot. A takarítás is lehet buli: a kedvenc zenékre összegyűjthetjük a játékokat vagy a szennyest, természetesen jutalom jár a leggyorsabbaknak!

Kreatív foglalkozás

Csináljunk rajzversenyt, családfa-rajzolást, színezőversenyt, festőversenyt, festményekből kiállítást, origamizzunk, fűzzünk gyöngyöt, építsük meg a világ legnagyobb doboz-várát, építőkockákból építsük a legötletesebb épületet, autókból rally-pályát! A legegyszerűbb játékot is kreatív körítéssel, mesével izgalmassá tehetjük. A rég elfeledett, megunt játékokat hozzuk fel a pincéből/raktárból, és találjunk új felhasználási módot.

+ 1 tipp:

Minden közös pillanatot, étkezést, nevetést, játékot fényképezz le! Maga a fotózás is jó program, csináljatok grimaszversenyt vagy öltözzetek fel érdekes ruhákba, jelmezekbe. Később szép emlék lesz az együtt töltött idő, ami egyébként ritka egy olyan háztartásban, ahol a szülők dolgoznak. Most apa is otthon lehet, akár egy közös fotóalbumot is készíthetünk erről a pár napról.