Aktuális

Ébred a Bakony! - Vár a Szépalma Hotel

Melyik a legszebb évszak a Bakonyban? Ezt a kérdést csak az tudja eldönteni, aki mindet kipróbálta. A Szépalmapuszta körül magasodó természet minden évszakban más és más arcát mutatja: tavasszal a gumós-hagymás növények színpompás virágszőnyege borítja a bükkösök talaját, nyáron a Nap tűző sugarai ellen a zöld lombok árnyat adó, hűs boltozata kellemes hőérzetet biztosít. Míg ősszel az erdei utak mentén egy-egy hosszantartó esőzést követően rengeteg gomba bújik elő a sárgás-bíbor színű avarból, a kevésbé fázósak számára télen is igazi élményt nyújt a vadnyomok követése a frissen hullott hóban.

Családbarát szálloda a Bakonyban - Szépalma Hotel

A Szépalma Hotel szombatonként 10 órai kezdettel vezetett erdőismereti túrákat kínál, felnőttek és gyermekek számára egyaránt érdekfeszítő előadásokkal, amelynek során természetközelből ismerhetik meg a Bakony igazi szépségét, évszakonként más és más témakörben.

Az erdő élővilágának megismerését szolgáló tavaszi programok:

  • „Fűben-fában orvosság” – gyógynövényismereti ismeretterjesztő foglalkozás
  • "Virágom, virágom..." - tavaszi virágfelismerés, a Szépalma környéki növények megismerése
  • "Séta a múltban, a lelkemmel újra..." - séta az illatos, tavaszi arborétumban
  • "Teremtsünk otthont a madaraknak" madárodú és költőláda bemutató és kihelyezés.  Az egyes madárodú típusok és a bennük költő madarak bemutatása, otthoni madárbarát kert kialakításával kapcsolatos tanácsadás, majd ezt követően játékos madaras foglalkozás a gyerekeknek.

 

Találkozzunk Szépalmán!