Aktuális

Irány a Vértes és a Gerecse!

Van még olyan, akinek be kell mutatni a KidsOasis utazó családját?  Azt a kicsit szeleburdi, de mindenképpen szerethető három gyerekes családot, akikhez egy kotnyeles macska és egy okoskodó kutya is tartozik.  Ők azok, akik minden évben útra kelnek így együtt, hogy Magyarország valamelyik szépséges részét járják be és közben kipihenik magukat egy családbarát szálláshelyen. 

Nyolcadszor kerekedett fel a mesebeli utazó család, hogy újabb élményeket gyűjtsenek. A Vértes és a Gerecse környékére már régóta vágytak, ezért úgy döntöttek, most Magyarországnak ezt a természeti kincsekben gazdag részét fedezik fel. Biztosra akartak menni, ezért egy KidsOasis családbarát szálláshelyen foglaltak maguknak szállást. Egy egész házat vettek ki, hiszen a Villapark Várgesztesben összkomfortos házakban lehet megszállni. Persze aki ismeri a szülőket, Tildát, Tódort és a három gyereküket, Zsuzskát, Teót és Rozit, a kotnyeles macskájukról és a kutyájukról nem is beszélve- az tudja, hogy ők nem elégednek meg a láblógatós nyaralással, nekik lételemük az élmények gyűjtése. 

Szerették volna jobban megismerni és megérteni milyen volt a valaha virágzó szénbányászat a környéken, ezért ellátogattak az Oroszlányi Bányászati Múzeumba, ahol sisakot húztak a fejükre és csilléken vonatoztak. Tatán bejárták a Várat és az unalmas történelemóra helyett a királyok nevein kívül azt is megtudták mi az a patara. Tatabányán a Gerecse kapuja Látogatóközpontból indultak el egy kis sétára, jutott idő egy koncertre is az Agórában, sőt egyik nap csobbantak egyet egy igazán családbarát fürdőben. A Majki kamalduli remeteségben egy kis időre ők is némasági fogadalmat tettek és élvezték az áhitatos csendet. Jártak Kocson, ahol megtudták miről híres ez a település és persze sokat kirándultak Várgesztesen, ahol egy igazi várjátékon is részt vettek. 

Az Irány a Vértes és a Gerecse! mese-útikönyv sorozatunk 8. kötete és hamarosan kapható. Fedezzétek fel a családdal együtt Magyarországnak ezt a részét is és ha kedvet kaptatok hozzá, keressétek fel a látványosságokat személyesen is! 

A korábbi köteteket itt tudod megrendelni!