Aktuális

Jótékonyság sztárvendégekkel és példátlan összefogás

Az ünnepi időszak nyitányaként a Fiatal Családosok Klubja és a Családok Éve közös szervezésében idén is megrendezésre kerül a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vására. A meghitt hangulatú vásár december 1-jén kerül megrendezésre a Millenáris “B” épületében.

A jótékonysági esemény példátlan összefogásról tanúskodik. Hazánk családszervezetei hónapok óta készülnek karácsonyi termékekkel, dekorációkkal, hogy a vásár kínálatában mindenki találjon kedvére valót. Családi programok, koncertek, előadások, karácsonyi vásár, valódi értékek, csodálatos művészek a karácsonyi készülődés a jótékonyság és az összefogás jegyében.Természetesen a KidsOasis sem hiányozhat erről a páratlan rendezvényről!

Jótékony segítség

A 2016-os vásár bevétele az Őrzők Alapítványon keresztül segítette a Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és daganatos betegeinek gyógyulását. A 2017-es vásár célja a koraszülött kisbabák támogatása volt. A pici babák és anyukájuk számára olyan eszközöket szereztünk be több vidéki kórház számára a bevételből, mellyel a babák anyatejes táplálását tudtuk hosszútávon segíteni. Ebben az évben a befolyt összeggel a siket és nagyothalló gyermekkel, szülővel élő családokat támogatja a Fiatal Családosok Klubja.

A támogatott szervezet idén egy különleges alapítvány, akik nagyon fontos és sokak számára láthatatlan munkát végeznek: ők a Jel Alapítvány. A Jelnyelvi Játszótér egy olyan program, ahol a jelnyelvi kommunikáció természetes, s ebben a közegben vesznek részt a gyerekek felszabadult, örömteli játékban. A játékélmény meghatározó személyiségalakító erő. A Jelnyelvi Játszótér az integráció, a teljes körű kommunikáció, a szabad mozgás, az önállóság, a kezdeményezés és a közös játék helye: mindez jelnyelven történik, mely a hallássérülteknek anyanyelv és identitás, a hallóknak pedig egy új világ megismerése és a társadalmi szemléletformálás lehetősége. Ennek a játszótérnek a működéséhez és hosszú távú céljaik eléréséhez van szüksége az alapítványnak a támogatásra, melyet a vásár bevétele jelenti majd számukra.

SZÍNPADI PROGRAM

9:45 Ametiszt bábszínház előadása

  • 10:30 Ünnepélyes megnyitó
  • 10:45 RINGATÓ a legkisebbeknek
  • 11:50 Szivárvány Táncszínház
  • 12:45 Petőfi Musical Stúdió műsora
  • 13:30 Csepp Csepel Táncegyüttes
  • 14:35 Babszem Táncegyüttes
  • 15:20 Varázs Tamás gyermekműsora
  • 16:00 Magyar Népmese Színház
  • 17:00 Kozma Orsi adventi koncertje

Kísérő programok:

Arcfestés, Csillámtetoválás, Lufi hajtogatás, Ünnepi kézműveskedés, a Jel Alapítvány játékos jelnyelvi foglalkozása, Omnivagus képességfejlesztő mászófal, Családok Éve játszótér

Bővebb program és információ: www.jotekonysagivasar.hu