Aktuális

Lélegzetelállító túrák a Börzsönyben a Szent Orbán Hotellel- nemcsak szállóvendégeknek!

Ködös erdő, pompás vadak a távolban, színes őszi látkép, hazánk egyik leggyönyörűbb tája: a Börzsöny. A Szent Orbán Erdei Wellness Hotel azt tűzte ki célul, hogy megmutatja szállóvendégeinek és külsős érdeklődőknek is azt a varázslatos vidéket, ahol egyedi hangulatú szállodájuk áll. Börzsönyi túráikra érdemes jelentkezni, ha biztonságos vezetéssel szeretnétek bejárni a környék kipróbált túraútvonalait. Lássunk két szuper túrát!
Lélegzetelállító túrák a Börzsönyben a Szent Orbán Hotellel- nemcsak szállóvendégeknek!

Börzsönyi kilátóhegyek túra

Túránk során elhaladunk a Nagy-Sas–hegy alatt, ahonnan utunk a Nagy-rétre vezet: innen gyönyörű kilátás nyílik a Cserhát hegységre és a Nógrádi-medencére. Tovább haladva megmásszuk a Sós-hegyet, mely tiszta időben különleges panorámájával hívogat. Nem csak a Börzsöny kúpjait, a Dunakanyar patkóját vehetjük szemügyre, de jól láthatóak a Pilis és a Gerecse vonulatai, sőt az Esztergomi Bazilika is. A visszaúton a Bükkös-árkon keresztül jutunk ki a Bezina rétre, utunkba ejtjük a Vasas- forrást, majd a Vízválasztó felől térünk vissza a szállodához.
Túránk időtartama: kb. 3-4 óra
Táv: 6,5 km
Szintkülönbség: 330 m

További információ itt!

Szarvaskő-Nagy-Koppány körtúra

A túránk a nagyírtáspusztai vasútállomás mellett, egy vadregényes erdészeti úton halad gyönyörű széles-ligetes erdei környezetben. Érintjük Szarvaskőt, amely pazar, magaslati kilátással rendelkezik Márianosztrára és a Dunakanyarra. Miután pihentünk egy nagyot a sziklák tetején, visszaereszkedtünk az útvonalra, a Fekete-mocsár mentén felkapaszkodunk a Koppány-nyeregre, majd a Nagy-Koppány hegyre (548m). Innen a Gerecsére, a Visegrádi- és Pilis-hegységre nyerünk széles kilátást. Jó időben megcsillan a Duna szalagja, a horizontot a Visegrádi-Hegység és a Pilis zárja le. Remekül látszik a Márianosztra fölé magasodó Kopasz-hegy jellegzetes alakja is. A kék+ jelzésen, már visszafelé haladva, egy ősrégi terebélyes tölgyfa mellett ücsörgünk, majd a Nagy-Gyertyános alatt ereszkedünk vissza a vízválasztóhoz.


Túránk időtartama: kb. 3-4 óra
Táv: 11 km
Szintkülönbség: 170 m

További információ itt!

A Szent Orbán Erdei Wellness Hotel szervezésében több szervezett túrán is részt tudtok venni. Nem csak szállóvendégként csatlakozhattok. Nincs más dolgotok, mint jelentkezni részvételi szándékotok.