Aktuális

Néhány tipp, hogyan legyen egészségesebb az aprónép Mikulás-csomagja!

Hamarosan itt a Mikulás! Az én emlékeimben egy izgalmakkal és várakozással teli ünnepként él Miklós napja. Évről évre bekopogtatott a Télapó azon a bizonyos estén, aki rendszerint valamelyik családtag volt. Később már én is magamra öltöttem a piros palástot, hogy öcsémet megörvendeztessem, évek múlva pedig öcsém is tetszelgett ugyanebben a szerepben húgunk örömére. Mindig jól megtömött csomagokat találtunk a csizmácskánkban, amelyeknek tartalma egészen karácsonyig kitartott. A gyermekeket könnyű megörvendeztetni a mindenféle földi jóval megrakott kis piros puttonyokkal, annál nehezebb viszont úgy összeállítani a csomagot, hogy a tartalma ne a fognyűvő manócskáknak kedvezzen. Tegyünk róla, hogy a nassolnivalók hada ne ellensége, hanem barátja legyen gyerkőceink egészségének!

Néhány tipp, hogyan legyen egészségesebb az aprónép Mikulás-csomagja!

Íme néhány tipp, mivel töltsük meg a Mikulás-csomagot!

  • Gyümölcsök

Az én kislányom nagy gyümölcskedvelő, tehát nem okoz fejtörést, milyen gyümölcs kerüljön a Mikulás-csomagba. Többek között az alma, banán és mandarin is nagy kedvence, és szerencsére ezek mindegyike bárhol beszerezhető télen is. Remélhetőleg minden gyerkőc számára van legalább egy-két gyümölcs, amit szívesen lát az édességkavalkádban.

  • Gyümölcsös nasik

Bőséggel válogathatunk különféle gyümölcsös nasik között. Ebbe a kategóriába tartoznak az aszalt gyümölcsök, a gyümölcsös zabpehelyszeletek. Sőt, az üzletekben, drogériákban kaphatóak olyan aszalt gyümölcsös szeletek is, amelyek cukrot, édesítőt és mesterséges aromákat sem tartalmaznak. De beszerezhetünk szárított almachipset is, amelynek csokival bevont változata is van.

  • Gesztenye vagy gesztenyés édesség

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag forrás a gesztenye, ráadásul nagyon finom is. Most, az adventi vásárok időszakában sok helyen van lehetőségünk akár friss sült gesztenyét venni. Én viszont azt javaslom, hogy a kicsiknek inkább a szupermarketekben kapható változatot csempésszük a csomagba. Ugyanis van olyan termék, amely igazán gyermekbarát, hiszen héj nélkül kapható (a vásárok sült gesztenyéjével ellentétben), és 100% gesztenye, tehát nem tartalmaz semmiféle adalékot, tartósítószert. A kicsit nagyobb édesszájúaknak pedig akár vehetünk házi dzsemmel töltött gesztenyerudat is!

  • A színes pufi kuki egészségesebb alternatívája

A kicsik számára vonzó, ha színes bogyókat rágcsálhatnak, egy egészségtudatos szülőnek viszont égnek áll a haja, ha a csemete a tartósítószerektől, mesterséges színezékektől teletömött bogyók után ordít az üzletben. Erre is van már megoldás! Én eddig csak a natúr „puki” (vagy pufi kuki) közelébe engedtem kicsi lányom, a szivárvány színeiben pompázó verziót valamiféle közellenségként tartottam számon. Nemrégiben rájöttem, hogy bár az esetek nagy részében tényleg nem tévedtem, azonban ennek a rágcsálnivalónak is van egészségesebb verziója. Érdemes az összetevők alapján mérlegelni, a múltkor találtunk olyan színes pufi kukit, amely mesterséges színezékektől mentes, ugyanis zöldség- és gyümölcskoncentrátumoktól lesznek színesek a bogyók.

  • Minőségi csoki

Természetesen a csoki sem maradhat ki, ha már Mikulásról van szó, de itt is törekedhetünk arra, hogy minél gyermekbarátabb összetevőket tartalmazzon a választottunk. A magas kakaótartalmú étcsoki mindenképpen legyen előnyben a különböző színes krémekkel töltött tejcsokoládékhoz képest! Ugyanez vonatkozik a csokimikulásra is, kerüljük el a csokoládét alig látott, jórészt növényi zsírból és cukorból készült, ízetlen figurákat.

  • Egészséges kekszek

A kekszek terén is ugyanolyan bőséges a választék, mint a csokik esetében. Akkor miért ne választanánk inkább egy gyümölcsös, magvas zabkekszet az eperkrémmel töltött, vagy cukorral megszórt társa helyett? Sőt, babáknak könnyen találunk drogériákban gyümölcsökkel, zöldségekkel ízesített kekszeket, illetve bio vagy cukormentes változatot is.

Mindenkinek kellemes előkészületet kívánok, és remélem, nálatok is igazi családi kikapcsolódás lesz a kis piros csomagok bontogatása!

UTAZIK A CSALÁD MAGAZIN

Naptár 2018/2019

Iratkozz fel online utazási magazinunkra!
és ajándékba adunk egy letölthető tanévtervező naptárat!