Aktuális

Szabadulószoba - újabb kaland az Oxigén Hotel Family&Spa-ban!

A noszvaji gyermek-, és bababarát szálloda legfrissebb újdonsága OXY-Géniusszabadulószobája. OXY-Génius a szálloda egyik zseniális vendége, aki megálmodta és – kis segítséggel – megvalósította családok, barátok szórakoztatására a méltán népszerű szabadulószobát. Újabb felejthetetlen kaland az ország egyik legtisztább levegőjű településén, az égig érő noszvaji fák közt megbújó Oxigén Hotel Family&Spa-ban. Találjátok meg a puzzle összes darabját és rakjátok ki a legszebb szobát, amelyet OXY-Génius megalkotott!

A szabadulós játék ideáját az 1990-es években megjelent, úgynevezett room-escape videojátékok teremtették meg. Más források az inspirációs hatások közt említik AgathaChristie krimijeinek logikai megoldásait is, sőt egyes vélemények szerint az elsőszabadulószoba a Szilícium-völgyből indult. Bárhogy legyen is, korunk egyik legszórakoztatóbb, flow-élményt előhívó időtöltése a kiszabadulás egy szobából, ahol különböző logikai, matematikai, és akár műveltségi feladványokkal találkozhatunk.Konkrétan egy alaposan kidolgozott és megtervezett, már majdnem forgatókönyvszerű cselekménnyel rendelkező programsorozat a játék alapja. 

A titokzatos feladatok próbára teszik a résztvevők bátorságát, ügyességét ésleleményességét, kisebbektől a felnőttekig az egész családnak tartalmas időtöltést garantálnak. Az agytekervények megtornáztatása közben még csodák is történhetnek, akár egy új világ tárulhat fel előttünk a legmeglepőbb helyen. A részvételt 6 éves kortól ajánljuk, de természetesen be lehet vinni kisebb gyermeket is. A szoba használata maximum 8 főszámára ajánlott, hogy minden résztvevő a lehető legkényelmesebben érezze magát. A kiszabadulás maximális interaktivitást ígér: minden eszközt fel kell használni, és ezek a megfelelő sorrendben működtetve segítik a megoldást. 

OXY-Génius persze nem olyan szigorú, és segítséget nyújt azoknak, akik esetleg elakadnak egy-egy bonyolultabb rejtély megoldása közben. Ebben az esetben kompenzációként a rendelkezésre álló időt rövidítik meg, a segítségért 5 percet levonnak az alapesetben kiszabadulási időként számolt 40 percből. A szállóvendégek részére a szabadulószoba használatát (mint minden programlehetőséget) a mindenkori csomagárak tartalmazzák. 

Foglaljatok most szobát és jelentkezzetek az animátoroknál a szabadulószobába!