Aktuális

Vigyázat, sok a nem gyermekbarát szálláshely!

Akik tájékozódtak a KidsOasis által minősített gyermekbarát szálláshelyekről, sőt, ha esetleg próbálták is az ajánlatban szereplő valamelyik szuper hotelt, azok tudják, hogy miben is nyilvánul meg a család-, illetve gyermekbarát jelző. A szálláshelyek számos kritériumnak megfelelnek, a szobák és az éttermek is maximálisan kielégítik a nagycsaládok, illetve a babával érkezők igényeit is, és ez nem csupán annyiban merül ki, hogy etetőszék is tartozik a garnitúrához. Természetesen a szolgáltatások is kedveznek minden korosztálynak: játszótér, sportolási lehetőség és gyermekfelügyelet is szerepel a palettán, csak hogy néhányat említsek. Gondolhatjuk, ha már nyaralunk, akkor ennek így is kell lennie! De valóban általánosnak mondható ez a paradicsomi idill a szálláshelyeken?

Vigyázat, sok a nem gyermekbarát szálláshely!

Sajnos ez nem így van, ezt a címet valóban ki kell érdemelni! Nagyon sok olyan szálláshely van, ami nagy jó indulattal sem mondható családbarátnak. A mi leginkább antibababarát élményünk akkor volt, amikor a horvát tengerpartra tartottunk akkor még 9 hónapos csemeténkkel, és megszálltunk egy határ melletti városban. Azt hozzáteszem, hogy csupán egy éjszakát kellett eltöltenünk ezen a helyen, így annyira nem is tartottuk lényegesnek, hogy hol vészeljük át ezt a csekély időt. Jobb is, hogy csak egy éjszaka volt, természetesen túléltük, de egy hetes nyaralást nem igazán tudok olyan körülmények között elképzelni pici babával, mint ami ott volt. Félreértés ne essék, egyébként gyermektelen párként érkezve nem zavart volna az az egy-két apróság, amit sajnos nem lehetett babával nem észrevenni, vagy inkább megtapasztalni. Tiszta, hangulatos kis hely volt, és valóban nem is egy sokcsillagos hotelről beszélek, tehát nem is támasztottam túl nagy elvárásokat, de az alvás kérdése elég kellemetlen volt.

Édeshármas

Előzetesen megkérdeztük telefonon, hogy meg tudjuk-e oldani, hogy a szobában hárman aludjunk a kisbabánkkal. A hölgy jelezte, hogy természetesen, bár csak két ágy van a szobában, de össze vannak tolva, biztosan találunk megoldást. Egy igazi családbarát szálláshelyen rendelkezésre áll gyermekágy vagy rácsos ágy, ezt mi nyilván nem vártuk el, csupán valamilyen elfogadható alternatívát. Ha két hagyományos ágy össze van tolva, akkor már nem eshet bajunk, hiszen itthon is előfordult, hogy édeshármasban szunyókáltunk. Igen ám! A probléma viszont azzal volt, hogy ezek az ágyak igen vastag fakerettel voltak megáldva, tehát nem is tudtuk őket teljesen koppanásig összetolni. Gondolkodóba estünk, nem volt mit tenni, elő kellett vennünk kreatív alkotó énünket. Átnéztük a szekrényeket, majd néhány vastag pléddel kitömtük a két ágy közötti hosszanti rést. Éjszaka osztoztunk a nemes feladatban, hiszen így sem tartottuk szuperbiztonságosnak ezt a plédekkel kiegészített tákolmányt: hol az egyikünk térfelén aludt gyerkőcünk, hol a másikén. Ehhez az időnkénti csereberéhez persze nem kellett ébresztőórát beállítanunk, hiszen egyébként is eléggé éber esténk volt. Reggel szerencsésen egészben ébredt mindenki, akkor ez volt a lényeg! De nyilván el tudtam volna képzelni sokkal, de sokkal kényelmesebben is.

Vizespóló

A másik dolog, ami szintén nem volt a legkényelmesebb: kád nem volt, csak zuhanyzó, és babakádat sem tudtak biztosítani. Nem a legegyszerűbb az esti pancsit egy olyan babával megoldani, aki még nem tud állni… Ha ruhában, szárazon teszem a zuhany alá, én is csurom vizes leszek; ha együtt tusolok, akkor meg bepánikolok, hogy kicsusszan a kezemből. Ketten duráltuk magunkat neki a feladatnak a férjemmel, talán így kicsit könnyebb volt, és az lett a történet vége, hogy egy családi vizespólózással zártuk a napot!

Azt javaslom, mindenképp érdemes körültekintően tájékozódni, mielőtt családi utazásra készülünk, különösképpen, ha babával érkezünk. Ne felejtkezzünk el a tisztálkodási lehetőségekre és a fekvőhelyekre rákérdezni, de az a legkényelmesebb választás, ha valamelyik KidsOasis szálláshelyre bízzuk magunkat. Így biztosak lehetünk benne, hogy az egész család maximális törődést kap, és mindenki zavartalanul pihenheti ki a dolgos hétköznapok fáradalmait!

 
Szeretnél hetente értesülni legfrissebb cikkeinkről?

Csatlakozz hozzánk és rögtön megajándékozunk három szuper kifestővel, hogy gyermekeid utazás közben se unatkozzanak!

Hűségprogramunk