Szeptember 11-én kezdetét vette a KidsOasis Egészségfalók pályázata, amelynek célja az volt, hogy az egészséges étkezést és főzést népszerűsítse a családok, belföldi szálláshelyek és turisztikai szakemberek körében. A pályázatra olyan kisgyermekes szülők jelentkeztek, akik számára fontos, hogy családjuk számára finom és egészséges alapanyagokból készülő, változatos ételeket készítsenek, illetve fogyasszanak, akár egy hosszú hétvégi wellness pihenés alatt is. A játékra nevezni egy egészséges főétel receptjével lehetett: a szükséges hozzávalók kiválasztásánál figyelembe véve a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének OKOSTÁNYÉR® táplálkozási ajánlás elveit, és nem megfeledkezve a kreatív, gyermekbarát tálalási módról sem.
A pályázat két fordulóból állt: első körben szavazatokat kellett gyűjteni a feltöltött receptekre, majd második körben a szakmai zsűri a legtöbb 15 szavazatot elért játékosból kiválasztotta azt az ötöt, akik megküzdhettek a fődíjért. A zsűri tagjai mind elkötelezettek az egészséges táplálkozás és a finom ízek iránt: Mautner Zsófi gasztroblogger, Kubányi Jolán a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, és Gyetvainé Zováth Anikó, aki KidsOasis megalapítója és 4 gyermek édesanyja.
A döntőbe került versenyzők családjukkal együtt érkeztek, és a gyerekekkel, családtagokkal együtt izgatottan vágtak bele a főzésbe. Az első feladat során azt az ételt kellett prezentálni a zsűri felé, amivel a játékra neveztek. Pillanatok alatt isteni illatokkal telt meg a Kitchen Factory konyhája: sült az édesburgonya, készült a grillzöldséges bulgursaláta, a gyerekek pedig lelkesen vágták ki a tálaláshoz almából a napocskát, formázták a puliszka-csibét.
A második feladat során már nagyobb volt az izgalom a versenyzők körében, hiszen 50 perc alatt kellett elkészíteni egy adventi jellegű édességet, előre meghatározott alapanyagokból. Mind az 5 desszert merőben más, és isteni finom volt, így a zsűrinek hosszas tanácskozásra volt szüksége a kóstolás után, hogy eldöntsék, ki nyerje el a KidsOasis Egészségfalók trófeát. A pontozásnál Mautner Zsófi az élvezeti értéket, Kubányi Jolán az egészséget, míg Gyetvainé Zováth Anikó azt vette figyelembe, hogy az ételreceptek a szálláshelyek számára is hasznosíthatóak legyenek.
A végeredmény végül a következő lett:
helyezett: Tóth Judit
Főétel: töltött édesburgonya, Desszert: dióhabos sült alma
helyezett: Tóth Csilla
Főétel: puliszka pipi csiberagu fészekben,fürjtojással Desszert: sivatagi rózsa
helyezett: Varga Zsu
Főétel: Erdei gombás, paradicsomos madárfészek, Desszert: Rénszarvas torta
A családias hangulatú főzőverseny alatt szinte végig hullott a hó, így a díjakon kívül egy kellemes, vidám délutánnal is gazdagodott minden résztvevő.
Tekintsd meg az izgalmas verseny képeit!