Együnk

EGÉSZSÉGFALÓ RECEPTEK - Céklás sütőtökös fasírt mártogatóssal

Sürgölődő családok egy szuper főzőiskolában, egészséges, szívvel-lélekkel készült, szemet gyönyörködtető ételek és két olyan szervezet, amely elkötelezett a családok mellett. Nem volt ez más, mint a KidsOasis és a Ficsak Egészségfalók - Együtt főzni jó! pályázatának döntője. Olyan csodás ételek születtek ezen szép napon, hogy mindenképppen meg szeretnénk osztani veletek az elkészítésük módját, hogy minél több család étrendjébe bekerülhessenek. Jöjjön elsőként a győztes, Dr Kaveczky Andrea receptje!

EGÉSZSÉGFALÓ RECEPTEK - Céklás sütőtökös fasírt mártogatóssal

Céklás sütőtökös fasírt
 

  • 25 dkg cékla nyersen (reszelve)
  • 15 dkg sütőtök nyersen (reszelve)
  • 1 tojás
  • 10 dkg mozzarella sajt, amelyet reszelni lehet
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss zöld fűszerek: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoránna. (vagy pizzás fűszerkeverék)
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg kemény sajt, apróra reszelve
  • 15 dkg zabpehely (apró szemű)
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 csipet só
  • 1 kk. pirospaprika
  • Amennyiben rendelkezésre áll: sütőtökmag liszt 3 evőkanál

 
Mártogatóshoz

  • 125 g friss bébispenót
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só

 
A díszítéshez:

  • Pirított tökmag, paradicsom, petrezselyem, sárgarépa