Együnk

Gyümölcstorta gyorsan, egyszerűen

Valószínűleg sokan kerültünk már olyan helyzetbe, hogy tortára volt szükségünk, ráadásul viszonylag gyorsan. Ilyenkor kettő variáció van. Az első, hogy akár gyerekkel együtt nyakunkba vesszük a várost, vagy ugyanannyi idő alatt gyorsan sütünk egy izgalmas nyári tortát. Ez utóbbi talán elsőre nehezebb megoldásnak tűnik, de valójában nem az.
Gyümölcstorta gyorsan, egyszerűen

A gyerekek kedvenc tortájának ismérvei a következők: legyen krémes és gyümölcsös, mindez egyszerre, továbbá gyorsan a tányérra kerüljön, és sütés közben lehessen nyalakodni is egy picit.

Ennek a tortának a fentiek miatt lett pikk-pakk a neve, mivel az összes említett kritériumnak megfelel.

A legjobb pedig az, hogy az előkészítés-sütés-díszítés összesen kb. 1 órát vesz igénybe.

Tipp: Amíg a süti sül addig irány a kert egy kis mókázásra!

Nyári pikk-pakk gyümölcstorta

Hozzávalók:

A torta alapja:

4 tojás,
12 dkg liszt
2 cs. sütőpor
12 dkg porcukor
fél citrom héja
2 cs. vaníliás cukor

A töltelék:

1 cs főznivaló pudingpor
4 dl tej
Porcukor (ízlés szerint, el is hagyható) 
1 cs. vaníliás cukor

Őszibarack

Elkészítés:

A tojások sárgáját, a lisztet, a kétféle cukrot, a sütőport és  a citrom héját habverő segítségével összekeverjük.

Ehhez óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert habot. 
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd 180 C-on szép aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A pudingot és a cukrot a tejben elkeverjük, leírás szerint megfőzzük.

A kisült torta közepét körbe felvágjuk – vigyázva, hogy a sütemény alján és peremén maradjon tészta -, leemeljük a “kalapját”.

Az így kapott üres részt pudinggal és barackkal megtöltjük,

visszahelyezzük a tetejét,

a maradék pudingot kívül szépen elkenjük a tortán, majd őszibarackkal beborítjuk. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Tipp: A töltelék - az őszibaracktól eltérően - más ízlés és idény szerinti gyümölccsel is tökéletes