Együnk

Nyaralás előtti hűtőürítés

Mielőtt nyaralni indulunk érdemes átgondolni a bevásárlások során, hogy mi maradhat a hűtőben és mi az, ami hazaérkezésünkig – akár egy mini vakációról – meg fog romlani. Ezzel az átgondolt vásárlási technikával a környezetünket is kíméljük, illetve nem fogunk feleslegesen kidobni élelmiszereket sem. Ezzel a tudatos felkészüléssel még időt és pénzt is megspórolunk, mely utóbbit a nyaralás során elköltheti a család.
Nyaralás előtti hűtőürítés

Tipp1: Soha ne hagyjunk maradék ételt a hűtőben, hacsak nem szeretnénk, hogy egy tudományos kísérlet részesei legyenek ételeink, mire hazaérkezünk a nyaralásból!

 

Mire figyeljünk a nyaralás előtti bevásárlások alkalmával?

  • Tudatosan vásároljunk, már a nyaralás előtt 1 héttel
  • Csak olyan alapélelmiszereket vásároljunk, amelyek biztosan el fognak fogyni indulás előtt
  • Zöldségekből, gyümölcsökből ne vegyünk nagy mennyiséget
  • Vásárlás előtt nézzük meg, hogy mi van a hűtőnkben, semmiből ne vásároljunk feleslegesen dupla adagot
  • Most ne csábuljunk el egy-egy kihagyhatatlannak tűnő akció láttán, mert ezek a termékek egyébként sem szoktak végül gyorsan elfogyni, hiszen impulzusvásárlások eredményei
  • Nézzük meg a vásárolt ételek lejárati idejét, és mérlegeljünk, hogy valóban szükség van-e rájuk

 

Tipp2: Ha mégis elkövettük azt a hibát, hogy túl sok zöldség és gyümölcs halmozódott fel a hűtőnkben, akkor készítsünk belőlük snacket az utazásra. A gyümölcsöket csomagolhatjuk gyümölcssalátaként, a zöldségek pedig chips formájában is kiváló útitársak.

 

Hűtőürítő spagetti

 

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti
  • 1 csomag bazsalikomos mozzarella
  • kb. 15 szelet kolbász vagy egyéb süthető felvágott pl. sonka
  • pár ek. kanál konzerv kukorica/bab/borsó vagy akár vegyesen
  • reszelt sajt

 

Elkészítés:

A tésztát kb. 11-15 perc alatt készre főzzük, al dente.

A kolbászt vagy egyéb felvágottat teflon serpenyőben átpirítjuk.

A tűzhely mellett több időt nem is kell tölteni.

A tésztát tányérra halmozzuk, rárakunk pár szelet sült kolbászt.

Ezt követően csak úgy rusztikusan rátépkedjük a bazsalikomos mozzarellát, végül ráhalmozunk ízlés szerint kukoricát, babot vagy éppen zöldborsót és reszelt sajtot.