Együnk

Szilva, készüljön az ünnepi torta! – Levendulás-csokoládés szilvatorta

A szilva az egyik legsokoldalúbb gyümölcsünk. Használhatjuk például lekvárokhoz, aszalványként, befőttként, levesekhez, süteményekbe. Talán kevesen tudják, hogy a szilva remek C-vitamin és A-vitamin forrás és antioxidáns is egyben. Érdemes belőle minél többet, minél sokoldalúbban fogyasztani, amikor szezonja van.
Szilva, készüljön az ünnepi torta! – Levendulás-csokoládés szilvatorta

Az egyik legfinomabb nyári tortának is a szilva a főszereplője.

A kerti összejövetelek, grillezések, zsúrok, családi piknikek elmaradhatatlan eleme a desszert, főleg, ha valamilyen ünnepi alkalommal is össze tudjuk kötni. Ilyen alkalmakkor érdemes könnyen elkészíthető, de mégis lenyűgöző tortát választani.

Ennél a tortánál az ízvilág az, ami igazán különlegessé és az összejövetel sztárjává teszi ezt az édességet.

 

Levendulás – csokoládés szilvatorta

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 40 dkg szilva
  • 1 ek. (csapott) fahéj 
  • 1 kevés levendula, morzsolva
  • 4 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • meleg víz kb.  3 csapott ek.


a formához: vaj, liszt 

a torta tetejére: olvasztott csokoládé


Elkészítés:

A 20 dkg porcukrot a 4 tojássárgájával habosra keverjük.

Ehhez hozzákeverjük a  sütőporos, vaníliás cukros, fahéjas lisztet, majd a meleg vizet- vigyázat nem eláztatni a tésztát, csak éppen összetartsa!-, majd hozzákeverjük a szilvát és a levendulát, végül óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjéket.

Egy közepes tortaformát kivajazunk, lisztezünk.

Beleöntjük a masszát a formába, a tetején elsimítjuk a lisztben megforgatott szilvát.

180 C-on, előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

Rácson kihűtjük a tortát, végül olvasztott csokoládéval beborítjuk.

Tipp: Töltsük fel télire a szervezetünket vitaminokkal, amihez a szilva szuper alapot képez!