Együnk

Vidor Vidra kedvence burgonyalabdával sajtos kosárkában

A halfilét formára szeleteljük, enyhén sózzuk, majd egy órát pihentetjük. Elkészítjük a parajos bundát: felverünk 2 darab tojást, hozzáadunk 100 gramm pürésített parajt, 100 gramm kukoricalisztet, kevés tejet (2 dl), sót, 20 gramm reszelt fokhagymát és csomómentesre keverjük. A halszeleteket a masszában megforgatjuk, majd olívaolajban kisütjük. A pucolt burgonyát mogyoróvájóval formázzuk, napraforgó olajban arany barnára sütjük.
Vidor Vidra kedvence burgonyalabdával sajtos kosárkában

Olvasztunk 8 dkg parmezán sajtot és kosár alakúra formázzuk, kihűtjük, és ebben tálaljuk a mogyoróburgonyát. 15-20 dkg paradicsomot leforrázunk, kockára vágjuk, kevés olívaolajban pirítunk finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát (20 gramm), majd hozzáadjuk a paradicsomot, és a friss bazsalikom levelet. Ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá és 5-10 percig főzzük, majd turmixoljuk, visszaforraljuk.

Ízlésesen tálaljuk, citrommal díszítjük. Jó étvágyat kívánunk!