Ezt látni kell

5 + 1 érv, miért válassz családbarát szálláshelyet!

Családdal utazni időnként lehetetlen küldetés. Amiért mégis a legtöbben veszik hozzá bátorságot, az azért van, mert együtt lenni, időt tölteni, új élményeket szerezni a családi lét fontos és felemelő része. A közös élet fontos motorja lehet a családi nyaralás. Persze az is igaz, hogy ez lehet felhős, vagy felhőtlen - ez utóbbiban segíthetnek a minősített családbarát szálláshelyek a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt. De pontosan hogyan?
5 + 1 érv, miért válassz családbarát szálláshelyet!

1. FELSZERELÉS

A minősítés alapfeltétele, hogy a babák és kisgyerekek ellátásához szükséges felszerelések - gyerekbiztonsági berendezések, kiskád, csúszásgátló, gyerekágy - kérés nélkül is a családok rendelkezésére álljanak. Ha családbarát szállodába készültök, otthon hagyhatjátok a legtöbb holmit, ami a kisgyerekes lét kelléke. Ha valami fogyóeszköz (pelenka, popsitörlő, úszópelus stb.) mégis otthon marad, a  4 szélforgós szálláshelyeken beszerezhetitek. A családbarát szállodákban nemcsak a szobában, de a közösségi terekben is odafigyelnek a kicsikre és a biztonságukra.

2. ÉTKEZÉS

Természetesen az étteremben is rendelkezésre állnak a tárgyi felszerelések: etetőszék, előke, műanyag étkészlet. Ennél azonban nagyobb a küldetése egy gyerekbarát étteremnek: a kicsik szája íze szerinti ételt kínálni, ami változatos és lehetőleg egészséges is. Nos, a legtöbb családbarát szálloda éttermében az elszánt séfek nem ismernek lehetetlent: reggel és este is külön gyerekmenüvel készülnek a kicsiknek, de olyan hely is van, ahol külön gyereksvédasztalról, önállóan válogathatnak a gyermekek.

3. SZABADIDŐ

Ha már evett és aludt is a család, nincs más hátra, mint a szabadidő hasznos eltöltése. Sok családbarát szálloda vagy rendelkezik saját wellness részleggel, vagy fürdő közelében található. A medencetérben ugyanolyan fontos a gyerekek szórakozásának és biztonságának kérdése, mint a szálloda többi részén. Vízijátékok, gyerekmedencék, játszószobák várják a családokat. A legtöbb szállodában a vízi szórakozáson kívül számos más lehetőség (játszóház, moziterem, sportpályák stb.) kínálkozik az időtöltésre, ezekről érdemes egyedileg tájékozódni.

4. SPORT

Egy jó családbarát szálloda nem áll meg a kisbabás családoknál, hiszen sokan óvodás, iskolás vagy tini gyerekkel érkeznek. Nekik már nem elég a bébipancsoló, hely és lehetőség kell az energiáik levezetésére. Családbarát szálláshelyeken általában van konditerem és számtalan szabadtéri mozgáslehetőség: kerékpár, lovaglás, minigolf, játszótér, gokart, de akad olyan hotel is, amelynek saját drótkötélpályája és akadálypályája van. Arról nem is beszélve, hogy e szállások Magyarország legszebb helyein találhatók, így egy-egy nagyobb kirándulás, vagy reggeli futás már önmagában élmény.

5. ANIMÁCIÓ

A legjobb minősítésű családbarát szálláshelyek kincset érő szolgáltatása az animáció - vagyis gyerekfoglalkoztatás. Minden minősített szálláshelyen van játszószoba, de ezekben a kimagasló szolgáltatást nyújtó helyeken szakemberek állítják össze és vezetik le a változatos és több korosztály számára izgalmas, kreatív, mozgásos foglalkozásokat. A nagyobbacskák akár egy egész délutánra eltűnhetnek a nyaralótársak és a lelkes animátorok társaságában. Ez azért nagy dolog, mert így a felnőtteknek is juthat ideje a teljes kikapcsolódásra, valamint olyan programokat is találunk, ahol a család minden tagja jól érezheti magát.

 

+1 MÁR VÁRTALAK

Sok szolgáltatást és felszerelést felsoroltunk, de a lényeget még nem. A családbarát szálláshelyeket ezeken túl a szemlélet különbözteti meg a többitől. Várnak téged, a gyerekedet, fel vannak készülve a ricsajra, a válogatós apróságokra, a váratlan és időnként képtelen helyzetekre. Gondolkodnak a fejeddel, átélik az élethelyzetedet. Olyan emberek teszik a dolgukat körülöttetek, akik nyaraló kicsik sokaságán edződtek, és a fő gondjuk, hogy te is és az aprónép is elégedetten távozzatok. Aki már látta, tudja, milyen ez.