Ezt látni kell

8 program gyerekkel Budapesten - rossz idő esetére

Lassan rövidülnek a napok, egyre hűvösebb az idő, egyre inkább az otthoni, benti tevékenységek kerülnek előtérbe a családoknál. Ha már unjátok a társasozást, közös főzést, diavetítőzést, akkor jól jön néhány programlehetőség, ami a kisebb és nagyobb gyerekeket is leköti, de akár az egész családnak remek szórakozás lehet.
8 program gyerekkel Budapesten - rossz idő esetére

Természettudományi Múzeum

Állandó kiállításokkal (dinoszaurusz kiállítás, korallzátonyok világa, ásványkiállítás) és időszaki bemutatókkal (például 2019 január 21-ig az év természetfotósa kiállítás) és különböző programokkal (tárgykeresés a múzeumban, szelfi-túra) várják a látogatókat. De gondoltak a családokra is az akadálymentes babakocsi-közlekedés, pelenkázó, babakuckó, ingyenes ruhatár kialakításával. A lelkes kis természetbúvárok pedig akár a születésnapi zsúrjukat is a múzeumban tarthatják meg. Ha pedig mégsem esik, fúj, akkor a szomszédos Orczy kertben lehet szaladgálni egy kicsit.

gyermekjegy 400 Ft-tól

 

Mesemúzeum – állandó és időszakos programok

A múzeumban nemcsak kiállításon vehetünk részt, hanem különböző gyermek-foglalkozásokon és családi programokon is. De akár születésnapi zsúrt is tarthatunk a múzeumban, 3 féle tematika alapján. A honlapon bővebb információkat találunk az aktuális foglalkozásokról, programokról.

gyermekjegy 400 Ft

 

Miniversum

A Miniversum tulajdonképpen Budapest és egész Magyarország kicsinyített mása: egy óriási terepasztal, ahol jól megfigyelhetjük az egyes épületeket. De interaktív módon, mi magunk is részt vehetünk a terepasztal ’irányításában’: hang és fényeffekteket próbálhatunk ki, irányíthatjuk a forgalmat stb..

gyermekjegy 1300 Ft

 

Budapest Bábszínház 

A hét szinte minden napján várja a családokat előadással, néha többel is a színház. Egyik különlegessége a gyerekekre méretezett nézőtér. Boribon és AnniPanni, Nyúlpéter történetétől kezdve, a Diótörőn, Holleanyón át egészen Az ember tragédiájáig tart a repertoár. Minden korosztálynak kínálnak színházi élményt.

gyermekjegy 1000 Ft-tól

 

Elevenpark

Mozgékony gyerekeknek szinte kötelező program a fővárosban. Óriási alapterületen megannyi játék: mászófal, rengeteg csúszda, trambulin, forma1-es autók, kalandpálya, léghoki várja a gyerekeket. A kisebbekre a babasarok és pelenkázó kialakításával gondoltak. És már nemcsak Újbudán, de Pesten, a Váci úton is várják a családokat.

gyermekjegy 1215 Ft-tól

 

MÜPA, Cifra-palota

Az iskolaidőben minden hétvégén megrendezésre kerülő programra olyan családokat várnak, akik aktívan, kultúrával szeretnék eltölteni az időt hétvégenként. Kicsiknek, nagyoknak kínálnak mindenféle programot (tánc és meseelőadások, zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok).

ingyenes

 

Puskin Kuckó

A Puskin Mozi égisze alatt működő, kvázi gyerek moziban leginkább a kisebbekre gondolva vetítenek meséket, de tartanak itt bábelőadásokat és koncerteket is szeptembertől május végéig. Az előadások ideje alatt játszósarok várja a gyerekeket, ahol kedvükre játszhatnak, színezhetnek, rajzolhatnak a gyerekek. Csökkentett hangerővel, kevesebb fényerővel és nyitott ajtókkal szeretnék megteremteni az otthoni, kuckózós mozizás élményét.

mozi 800 Ft-tól

 

Pál-völgyi és Szemlő-hegyi barlang 

Ez a program inkább nagyobb gyerekeknek lesz érdekes, mivel 5 éves kor alatt a lépcsők, létrák miatt a Pál-völgyi barlang nem is látogatható. A Szemlő-hegyi barlang viszont babakocsival is végigjárható. A barlangok hőmérséklete állandó, 11-12 fok körüli télen és nyáron is. A túra során gyönyörű cseppköveket, ősi kagylólenyomatokat, kalcitkristályokat tekinthetünk meg. A túra hossza kb. 50 perc.

gyermekjegy 1100 Ft-tól