Ezt látni kell

Hajóval itthon

Ha nyaralni megyünk, nem is olyan könnyű dolog megtalálni az egyensúlyt a fárasztó, ám izgalmas kalandok és a pihentető tevékenységek között. Erre a dilemmára tökéletes megoldást nyújtanak a hajókirándulások. Legyen szó akár a Balatonról, akár a Dunáról, ha szeretnénk  csendes szemlélődésben feloldani a túrák fáradalmait, akkor remek választás a hajókirándulás. Íme, három tipp arra, hol pattanhat fedélzetre a család!

Hajóval itthon

1. Irány Szentendre!

Ha a fővárost fedezzük fel épp, akkor szinte kötelező program ellátogatni Szentendrére, hiszen egy igazi kis ékszerdoboz a Dunakanyarban. Magával ragadó a Duna-korzó hangulata, a szuvenírboltok sora, ráadásul több mint 40 múzeum közül válogathatunk. Hangolódjunk rá kirándulásunkra egy hangulatos hajózással! A MAHART Budapestről délelőtt induló hajója éppen a legjobbkor, ebédidőben érkezik meg a városba. Március utolsó napjától szeptember elejéig van lehetőségünk igénybe venni a járatot, csemetéinknek jelentős kedvezménnyel válthatunk rá jegyet. Így nem csupán az ottlétünk lesz élmény, hanem maga az utazás is kellemes időtöltésnek ígérkezik.

2. Gyermekbarát hajó a Balatonon?

Bátran vágjunk neki a Balatonnak tavasszal is, hiszen akad látnivaló bőven, megmártózni pedig ráérünk egy későbbi alkalommal. Sőt, választhatunk egy igazán családbarát hajós programot is: a Balatoni Minimax Gyerekhajó fedélzetéről élvezhetjük a panorámát, miközben csemetéink elvarázsolódnak a gyermekzenekarok dalai és az ezernyi itt található játék által. Kisgyermekes családoknak is kifejezetten ajánlom ezt a lehetőséget, hiszen a szervezők felkészültek az aprónép érkezésére is; babasarok és játszószőnyeg várja őket. A gyerekhajó 3 helyszínről is indul: Siófokról, Balatonfüredről és Badacsonyból.

3. Látogassunk arborétumot, majd ringatózzunk a Holt-Körösön!

Ha nyugodt és festői környezetben szeretnénk családunkkal kipihenni a hétköznapok fáradalmait, szervezzünk kirándulást Szarvasra! Itt található az ország legnagyobb arborétuma, amelynek területén kihagyhatatlan programlehetőséget nyújt a Mini Magyarország interaktív makettpark.

Az Arborétum kikötőjéből április elejétől két sétahajó is indul rendszeres időközönként; óránként, illetve félóránként. Kellemes kikapcsolódás ez egy sűrű nap lezárásaként, többek között megcsodálhatjuk a történelmi Magyarország középpontját jelölő szélmalmot, a mocsári ciprusokat és a Bolza-kastélyt.

Hajóra fel!