Ezt látni kell

Menjünk el az állatkertbe!

A címet egy gyermekdalocska ihlette, amikor leírtam, akaratlanul is elkezdtem magamban dudorászni. Aki nem ismeri, annak elárulom, hogy a KerekMese című animációs sorozat egyik remek darabjáról van szó, amelyet bárki megtekinthet a YouTube-on. Érdemes is hallgatni a felszólításra, menjünk csak el az állatkertbe, hiszen „ott mindenkinek jó a kedve”, és kellemes családi kikapcsolódásban lehet részünk!

Menjünk el az állatkertbe!

Nálunk ez volt legutóbb a hétvégi program, tágabb családi körben, nyolcan mentünk el a szegedi Vadasparkba. Igazi nagycsalád voltunk! Másfél éves kislányunk most volt másodjára állatkertben, viszont ez alkalommal sokkal jobban élvezte a programot, mint előzőleg. Akkor november volt, ráadásul kicsit alulöltöztünk, és hamar sötétedett. A vadasparkozás tipikusan olyan program, amit az ember sokkal inkább élvez szép időben, amikor az állatok nem gubóznak be, és persze a zöld környezet is jobban kedvez az órákig tartó poroszkálásnak.

A szegedi Vadasparkot mindenkinek jó szívvel ajánlom, méltán lehet egy családi kikapcsolódás színhelye! Én a következőkért adok neki piros pontot:

  • A természetes környezet jelenti a Vadaspark fő vonzerejét. A tölgyerdő hűvösebb hőmérsékletet biztosít, tehát érdemes melegebben öltözni, mintha csak egy sétára indulnánk a városban! A kánikulában kifejezetten jó ide menekülni a napfény belvárosából néhány órát hűsölni.

  • Hogy egy családbarát érvet is említsek: jegyvásárláskor vannak családi kedvezmények! Két szülő 660 Ft-ot takaríthat meg összesen, ha egy gyermekkel érkezik; két gyermek esetében pedig összesen 1160 Ft-tal fizetnek kevesebbet.

  • Több különleges állatfaj van, amely Magyarországon csak itt található meg: ilyen például a fossza, és jó néhány majomfaj, mint az ezüst selyemmajom vagy a csupaszpofájú tamarin.

  • Jól felszerelt játszótér is található a területen, így ha a gyermek egy kis játékra, a szülő pedig egy kis pihenésre vágyik időközben, akkor ez is megoldható!

  • Májustól kezdve minden hónapban valami izgalmas programmal vár minket a Vadaspark, sőt van, hogy egy-egy hónapban több rendezvényt is szerveznek. Érdemes utánanézni, mielőtt kitűzzük a kirándulás napját, nehogy lemaradjunk az állatkertek éjszakájáról vagy a madarak és fák napjáról.

  • Több helyen van lehetőség egy kis szünetet tartani a hosszú felfedezőút közben, két helyen található büfé hangulatos pihenőhelyekkel, illetve egy kilátót is megmászhatunk a tavak közelében.

Kicsi lányunk is nagyon élvezte velünk együtt az erdőjárást és a sokféle állat társaságát. Eddig összesen kétféle állatot ismert igazán: a kutyát és a kacsát, akikkel a közeli tónál megtett sétáink alkalmával szokott rendszeresen találkozni. A hangutánzó szavakat használja a megnevezésükre, mint általában a kisgyerekek. A kutya „vau-vau”, a kacsa pedig „háp-háp”. Igen ám, de itt hirtelen rengeteg eddig számára ismeretlen fajjal találkozott! Mókás volt nézni, ahogy próbálkozott elhelyezni ezt a sok-sok állatot az ő eddig felépített kis kétpólusú (csak kutyát és kacsát ismerő) állatvilágában. Így lett a hiéna „vau-vau”, a papagáj „háp-háp”, a strucc láttán viszont láthatóan elgondolkodott gyermekünk, hiszen az állat kicsit nagyobb méretekkel rendelkezett, mint a szokásos hápogó egyedek. De nem szaporítom a szót, inkább bátran kijelentem: minden családnak kötelező ellátogatnia a szegedi Vadasparkba!

 
Szeretnél hetente értesülni legfrissebb cikkeinkről?

Csatlakozz hozzánk és rögtön megajándékozunk három szuper kifestővel, hogy gyermekeid utazás közben se unatkozzanak!

Hűségprogramunk