Kreatív

Karácsonyfa papírgurigából

Erdei kirándulásaink során vagy parkban sétálva gyakran láthatunk különböző fenyőfákat. Érdemes alaposan megnézni, milyenek a tűlevelek, milyen toboza van a fának. Ha van valamilyen applikációnk, vagy fahatározó könyvünk, meg is határozhatjuk a fenyőfa típusát és megtudhatunk róla néhány érdekes dolgot is.

Otthon pedig újra beszélgethetünk ezekről a gyerkőccel egy jó kis kézműves játék mellett.

Ráadásul a gyerekek ilyenkor már izgatottan számolják a napokat, így lerajzolhatják, elképzelhetik a karácsonyfát, tervezgethetik, milyen lesz a karácsony.

 

Amire szükségünk lesz:

papírguriga

olló

filctollak, festék

A papírguriga igazi jolly joker, rengeteg mindent alkothatunk belőle, ráadásul minden háztartásban előfordul. Most fenyőket, karácsonyfákat készítünk belőlük.

A papírgurigát kicsit lapítsuk meg, és rajzoljuk rá a fenyőformát úgy, hogy alul maradjon egy kis talp (1-2 cm), amin majd megáll a fa.

A rajzolásnál arra kell még vigyázni, hogy a fa oldalágai ne legyenek hegyesek, vagyis hogy ne vágjuk majd szét a papírhengert.

 

 

Ezután vágjuk ki óvatosan, majd jöhet a színezés, dekorálás.

 

 

 

 

Ha készen vagyunk, picit gömbölyítsük ki a hengert, hogy szépen megálljon.

A kis fenyőket felhasználhatjuk ünnepi dekorációként is, de jó kis kartonerdő is lehet belőlük egy erdei szerepjátékhoz.