Kreatív

Készítsetek Diótörő figurát a gyerkőccel!

Nagyon sok szülő keresi kétségbeesve a legjobb karácsonyi ajándékot a gyerekének a napokban, és persze a játékoknak, meglepetésnek minden gyerek örül, de a legfontosabb  amit adhatunk, mégiscsak az együtt töltött idő.

Egy közös kirándulás, ahol jókat gyalogoltok, miközben megismeritek az erdőt, egy közös séta a parkban, sok-sok beszélgetéssel, az utazás izgalma, egy-egy hely felfedezése, ezek mind-mind felejthetetlen emlékek. Milyen jó is egy közös film, mozi, vagy akár egy színház!

És ha már itt tartunk, a Diótörő meséje ilyenkor kihagyhatatlan. A figura, mint dekoráció újra fénykorát éli, és ezt elkészíthetjük közösen a gyerkőccel is.

Méghozzá egyszerűen, újrahasznosított alapanyagokból.

Amire szükség lesz:

Különböző méretű papírgurigák

színes lapok

ragasztó

olló

színes ceruzák

Először a papírgurigákból tervezzük meg a diótörő figuráját: kell egy vastagabb, hosszabb a törzsnek és a fejnek (ezt például papírtörlő csévéjéből is készíthetjük), kell két darab a lábnak (WC papír gurigája), és a kéznek. A kézhez a WC papírgurigákat vágjuk a hengerpalást mentén ketté, majd tűzőgéppel összetűzve készítsünk egy vékonyabb gurigát. A hosszából is levághatunk, ha szükséges.

 

 

A lábakat a törzshöz úgy rögzítsük, hogy a törzset 2-2 helyen bevágjuk, majd ebbe toljuk bele a lábakat.

 

 

 

 

 

A dekorálás többféleképpen történhet: színes papírokkal, rajzolva, színezve. De használhatunk a fejhez, törzshöz letölthető színezőt, melyet a gyerkőc kiszínezhet.

Ezt vágjuk ki (levágva a kezeket, lábrészt), majd ragasszuk a papírral bevont gurigára.

A lábak, kezet kaphatnak színes papír bevonatot, majd a kezeket ragasztóval rögzítsük a törzsön.

 

Örömteli készülődést!