Praktikanya

Mi a hasonlóság a macskák és a gyerekek között? azaz Kényelmes alvás az autóban

Annak, akinek volt valaha macskája, az biztosan egyetért most velem abban, hogy sok hasonlóság rejlik a gyerekekben és ezekben a szőrös kis állatkákban. Nem kezdem el felsorolni, hogy mi mindenre jöttem rá macskatartás és gyereknevelés közben, de amit mindenképp kiemelnék, az az alvás. Véleményem szerint ugyanis mind a gyerkőcök, mind a cicák élen járnak az elképesztő pózokban történő elalvásban. 

Mi a hasonlóság a macskák és a gyerekek között? azaz Kényelmes alvás az autóban

Írom ezt azért, mert bár a kocsiban lévő gyerekülésben történő szunyókálás viszonylag kevés teret ad a kicsiknek, de sokszor láttam már azt az autó visszapillantójából, hogy a fiam borzalmas pózokat vesz fel alvás közben. Hiába döntöm meg rendesen az ülését, vagy állítgatom olyan pozícióba, hogy kényelmes legyen. Volt már olyan szituáció, hogy amikor olyan helyen voltam, meg is álltam útközben, hogy egy kicsit eligazgassam a drágát, mert annyira nem tűnt egészségesnek hosszú távon a testtartása. 

Nem nagyon tudtam, mit kezdjek a helyzettel, de végül is, kérdés nélkül megérkezett a válasz. 

Amikor van egy kis időm, gyakran látogatom a Pinterestet, egyrészt azért, mert szép képek vannak rajta, másrészt azért mert sokszor onnan merítek inspirációt egy csomó mindenhez. 

Aztán az egyik ilyen kis nézelődésem során bukkantam rá a biztonsági öv párnára, no és a homloktámaszra. Lehet, hogy van, akinek ezek nem hangoznak újdonságnak, de nekem abszolúte annak minősültek és egészen be is lelkesedtem, hogy milyen jó találmányok ezek. Az előbbi gyakorlatilag minden korosztálynak jól jön. Nyilván mérettől függően, hiszen mint egy kényelmes párnára, rádöntheti a kis fejét a gyerek, ami mondjuk egy hosszabb utazás során bármikor megeshet. Utóbbi pedig kifejezetten azoknak a gyerkőcöknek ajánlott, akik még rendes gyerekülést használnak és gyakran alszanak el úgy autókázás közben,  hogy előre csuklik a fejük. 

Ilyen kütyüket, ha jól feltúrjuk a megfelelő oldalakat, akár rendelhetünk is, de ami meg meggy a habon, hogy ezeket az eszközöket akár otthon is el tudjuk készíteni, csak egy kis időre, türelemre, egy jó mintára - mert többféle verzióban létezik - és jó alapanyagokra van szükség. Sőt, mivel nem is igényelnek akkora kézügyességet, így azok se ijedjenek meg a kivitelezési feladattól, akik amúgy nem sűrűn szoktak DIY dolgokat csinálni. 

Egyelőre még én is ott tartok, hogy keresem a megfelelő anyagot a biztonsági öv párnánkhoz, így megmutatni a sajátunkat még nem tudom, de amint lesz egy kicsit időm, tuti elkészítem, mi több, lehet, hogy megmutatom Nektek is. Aztán, ha üzemkész lesz, akkor mihamarabb ki is próbálom. 

UTAZIK A CSALÁD MAGAZIN

Naptár 2018/2019

Iratkozz fel online utazási magazinunkra!
és ajándékba adunk egy letölthető tanévtervező naptárat!