Praktikanya

Mikor utazzunk, ha kisgyerek is van a családban?

Ez a kérdés elsőre meglehet, hogy kicsit furcsának tűnik, de ha jobban belegondolunk, nagyon is van létjogosultsága az efféle felvetésnek. 

Ha kisgyermekünk van, és még mondjuk nem ovis, akkor némileg szabadabban mozoghatunk, és nem feltétlenül kell a nyári, nagy melegre időzíteni a vakációzást. Nem kell ugyanis figyelembe vennünk az olyan apróságokat sem, hogy mondjuk mikor kezdődik az év az óvodában. Éppen ezért, és persze azért is, mert egy ilyen kicsinek nem biztos, hogy a legjobb a tűző napsütésben  vakációzni, meggondolandó, hogy inkább ősszel, vagy tél eleje tájékán pakoljuk fel az aprajanagyját és menjünk el egy kicsit üdülni. 

Mikor utazzunk, ha kisgyerek is van a családban?

Ez már csak azért is jó megoldás lehet, mert bár a legjobb választás egy ekkora gyerekkel az, ha gyerekbarát szállást keresünk, mert sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat. Arról a praktikus hasznáról pedig nem is beszélve, hogy ilyenkor elkerülhetjük a tumultust is, ami lássuk be egy igazi kikapcsolódás lényege is lenne. 

Az persze, hogy ősszel megyünk “nyaralni” nem jelenti feltétlenül azt, hogy ki kell maradnia a strandolás élménynek, sőt. Ha szereténk egy jót csobbanni a családdal, akkor kifejezetten olyan szállodát vagy hotelt keressünk, ahol pancsolhatunk is a kicsinkkel. 

Azért is jó, ha minősítetten baba vagy éppen gyerekbarát szálláshelyet választunk célállomásnak, mert akkor biztosak lehetünk abban, hogy lesz például olyan medence a hotelben, ahova a gyerkőcöt is nyugodt szívvel bevihetjük. 

Arról meg már nem is beszélve, hogy egy ilyen szálláshelyen, ha van gyermekfelügyelet is, akkor arra is megvan a lehetőségünk, hogy egy kicsi időt akár, ketten a párunkkal is eltölthessünk, amit minden kisgyerekes szülő tud, hogy az ilyen órák kifijezetten kincsszámba mennek. 

De mi legyen akkor, ha már nagyobb gyerkőc?

Akkor sem kell csüggedni, hiszen nyugodtan elmehetünk kikapcsolódni a hűvösebb napokon abban az esetben is, ha a gyerkőc már nagyobb, csak lehet, hogy egy kicsit talán jobban át kell gondolni, hogy milyen időszakot válasszunk a vakációzásra. Gondolunk itt arra, ha ünnepi időszak van, vagy éppen őszi, esetleg téli, netán tavaszi szünet. Már csak azért is lehet ilyenkorra tervezni a kiruccanást, mert egycsapásra megoldhatjuk a gyerekvigyázás problémáját is, ami a legtöbb családban sok fejtörést tud okozni.

 
Szeretnél hetente értesülni legfrissebb cikkeinkről?

Csatlakozz hozzánk és rögtön megajándékozunk három szuper kifestővel, hogy gyermekeid utazás közben se unatkozzanak!

Hűségprogramunk