Praktikanya

Praktikanya: Az apróságok és a vákuumozás hatalma

Nem is gondolná az ember lánya, hogy milyen szinten szofisztikálhatjuk a csomagolást, legyen szó akár egy átlagos napközbeni kikapcsolódásról vagy egy hosszabb családi kiruccanásról. Pedig így van. Ma már kismillió olyan blog, oldal mesél a csomagolás különböző módozatairól, amelyeket a legtöbb esetben érdemes is kipróbálni. 

Praktikanya: Az apróságok és a vákuumozás hatalma

Apróságok, minták 

Én, amikor még csak magam utaztam, nagy híve voltam az apróságoknak, egészen pontosan a kis kiszerelésű tusfürdőnek és társainak. Amióta gyerekem van, pedig már igazi rajongója vagyok ezeknek a minicuccoknak.  Persze, elsőre sokan visszahőkölnek, hogy "de hát a környezet..." Igazuk is lenne, de ezt is lehet ügyesen csinálni, úgy, hogy ne dobáljuk tele a szemetest és a környezetünket apró flakonokkal. Hogy ez ne legyen gond, ma már kifejezetten olyan mini flakonokat használok, amelyek utántölthetők.

Tehát ez azt jelenti, hogy amit otthon is használunk, abból kiöntök egy kicsit és máris nem kell egy egész táskányi tusfürdőt, sampont és egyebeket magunkkal cipelni. Kész főnyeremény, főleg akkor, ha mondjuk vonattal vagy éppen busszal utazunk valahova. 

Hasonlóan a kis kiszerelésű tisztálkodó eszközökhöz, mindig nagy gyűjtője voltam a termékmintáknak is. Így ha épp nincs kis flakon, jönnek a mintányi kedvencek, amelyek szintén nem foglalnak túl nagy helyet a pakkban. Ezeknél azonban mindenképp figyelni kell arra, hogy van egy lejárati idejük, tehát néha nem árt megnézni a "készletet", hogy nehogy olyan kencét, tusfürdőt, egyebet vigyünk magunkkal, ami már nem jó.

 

De mit tegyünk a sok ruhával? 

Ez a kérdés leginkább akkor lehet problémás, amikor már sok vastag ruhára van szükségünk utazásunk során. A legegyszerűbb megoldás, hogy kis helyen is elférjünk a sok holmival az, ha vákuumzsákba csomagoljuk őket és indulás előtt egy porszívó segítségével kiszívjuk a zsákból a felesleges levegőt. Kiváló megoldás, igazán helytakarékos, ugyanakkor azt fontos megjegyezni, hogy bár hely lesz a cuccoktól bőven, a súlyuk azonban ugyanúgy meglesz, ráadásul mivel visszafelé már nem biztos, hogy tudunk vákuumozni, így érdemes odafigyelni, hogy miként pakolunk. 

Igaz, erre is van egy jó megoldás. 

Méghozzá a ruhák feltekerése. Egyszer egy cikkben láttam, hogy egy stewardess mennyi cuccot présel bele egy pici bőröndbe ilyen módon. A látvány megdöbbentő volt, hiszen, ha normálisan pakolta volna holmijait, nagyjából egy két számmal nagyobb bőröndbe fért volna csak bele, ezzel a megoldással azonban rengeteg helyet spórolt. 

Szóval, ha nem akarunk óriási hajókofferekkel utazni pláne, ha gyerekünk is van, akkor érdemes lehet egy kicsit kreatívkodni vagy éppen egy picivel több időt fordítani a csomagolási technikánk csiszolására. 

További tippeket és tanácsokat itt találhattok.

 
Szeretnél hetente értesülni legfrissebb cikkeinkről?

Csatlakozz hozzánk és rögtön megajándékozunk három szuper kifestővel, hogy gyermekeid utazás közben se unatkozzanak!

Hűségprogramunk