Praktikanya

Szülői felügyelet - Alkalmazások a biztonságos internethasználatért

Akár akarjuk, akár nem, korunk gyerekei szó szerint okostelefonnal és tablettel a kezükben nőnek fel. Felelősségteljes szülőként az egyik legnagyobb kérdés: hogyan védhetjük meg őket a káros tartalmaktól vagy akár az internetes zaklatóktól. A teljes tiltás helyett, amely nyilván nem vezet semmi jóra, jobban járunk néhány “gyerekbiztos” alkalmazással, amelyekkel biztonságban tudhatjuk őket a virtuális térben.

ESET Parental Control for Android (magyar nyelvű)

Csak Android operációs rendszerre érhető el. Az ESET 35 kategóriába sorolja a különböző weboldalakat, a kategóriák életkorhoz kötöttek. Az ESET-tel saját házirendet lehet létrehozni, amellyel szabályozható a gyerek internetes jelenléte, kontrollálható, hogy milyen alkalmazásokat tölt le. Az app segítségével láthajtuk, hogy melyik weboldalakat látogatja a gyerek, illetve, hogy merre található a készülék és vele együtt a használója.

Itt tudod megnézni!

Kido’z (letöltés után átállítható magyar nyelvre)

A 3-7 éves (de 8-9 éves korig kitolható) korosztály számára tervezett Kido’z egy hatékony és könnyedén használható szülői felügyelet az internetes tartalom és a használat idejének kezelésére. A Kido’z keretén belül együtt vannak a legjobb alkalmazások, játékok és videók egy biztonságos és barátságos környezetben, melyet szülőként szemmel tarthatunk a jelszóval védett szülői felügyelet oldalon keresztül.

Itt tudod megnézni!

Norton Family (magyar nyelvű)

A Norton Family egy komplett szűrőszoftver programcsalád, amely Windows, Android és iOS alapú eszközökön is lehetővé teszi az internet használatának szabályozását úgy, hogy nem „titokban kémkedik” a gyerekek virtuális tevékenysége után, hanem bevonja őket az „online nyomkövetésbe”  a biztonságos internethasználat érdekében. Legfontosabb részei: egyéni házirend, keresési, közösségi portál valamint internetes felügyelet, időkorlát, személyes adatok védelme, email riasztás.

Itt tudod megnézni!