Test és lélek

Fontos érv a gyerekbarát szállás mellett! – Ne pánikolj, ha meglép a gyermek!

Bár alapvetően nem utazással kapcsolatos az utóbbi hetek felfedezése, hanem amolyan teljesen hétköznapi, kicsit átgondolva, sok egyéb érv mellett ismét sikerült egy újabbat találni a gyerekbarát szállás mellett. Ez pedig nem más, mint a gyermek szökési hajlandósága.  

Fontos érv a gyerekbarát szállás mellett! – Ne pánikolj, ha meglép a gyermek!

Semmiképp ne essünk pánikba!

Noh, ez az egyik lehető legkevésbé tartható reakció, ha térülve-fordulva egyszer csak azt veszed észre, hogy magzatod bizony nincs ott, ahol hagytad, vagy éppen sehol sincs körülötted. Gyomor összeszorul, szív hevesebben ver, sőt a víz lever, kétségbeesve szólongatod a gyerkőcöt, de sehol senki. Bizony, ez tapasztalat... Nálam is. Most, hogy a fiam az önállóság útjára próbál meg minél többet lépkedni, most, hogy már rendszeresen „kiszökdös” a kertbe, mert eléri a kilincset és kifigyelte az ajtó kinyitásának mechanizmusát, volt már néhány olyan izzasztó pillanatban részem, amikor hirtelen nem tudtam, merre lelem a gyerekem.

Sok hasonló korú gyerkőc szülőjével beszélgettem az utóbbi időben és a tapasztalatok hasonlók. Sőt, néha egészen hátborzongatóak, hiszen nem egy, nem két mamitól hallottam, hogy egy-egy boltból meglépett a kicsi a fotocellás ajtón keresztül, majd kétségbeesve keresgélte amerre csak lehetett...

Persze, ahogy hallgattam ezeket a sztorikat, a hideg futkározott a hátamon és rögtön az jutott eszembe, hogy mi van, ha épp elutazunk valahova és egy teljesen idegen helyen történik mindez. Aztán az is beugrott, hogy szerencsére – néhány kivételtől eltekintve – gyerekbarát szálláshelyre szoktunk utazni. Igaz, leginkább annak apropóján, hogy a családbarát szállodákban nagyon sok minden adott ahhoz, hogy kényelmesen, komfortosan érezzük magunkat mi is szülők, és a gyerkőcök is, de aztán amikor egy kicsit is jobban elmerültem a témában, rájöttem, hogy ez is egy fontos érv. Mármint, hogy bár kilóghat a poronty az ajtón, mégis biztonságban tudhatjuk. Mert előbb-utóbb úgyis belebotlik valaki, aki tudja mit kell tenni, vagy a játéksarokba téved, vagy épp rögtön észreveszik, ha a fotocellás ajtó felé veszi az irányt egy egyedül kódorgó alig három éves.

Mindig van újabb szempont

Összességében tehát bár nagyon sok a jó tapasztalat, és az érv, amit már eddig is összegyűjtöttem, hogy miért menjünk családbarát szállodába, ha vannak gyerekeink, de azt hiszem, mindig lehet találni egy újat, mint ahogy most nekem is sikerült.  

 
Szeretnél hetente értesülni legfrissebb cikkeinkről?

Csatlakozz hozzánk és rögtön megajándékozunk három szuper kifestővel, hogy gyermekeid utazás közben se unatkozzanak!

Hűségprogramunk