Test és lélek

Indítsuk wellness-szel az új esztendőt!

"Amilyen az év első napja, olyan az egész év is.” Ki ne ismerné ezt a mondást? Számos babona kapcsolódik ehhez a jeles naphoz, többek között az sem mindegy, mit eszünk, mit iszunk. Márpedig az újévi menü nem kerül magától a fazékba, nekünk pedig ugyebár semmi kedvünk a konyhában foglalatoskodni, főleg, ha előző este néhány pohár pezsgő is lecsúszott. Mi sem lehetne jobb ötlet annál, hogy töltsük olyan közegben az óév utolsó és az új év első napjait, ahol minden a mi kényelmünket szolgálja.

 

Számos lehetőség közül választhatunk, hogyan ünnepeljük meg ezt a napot. Ha van bennünk kellő energia, egy kis szórakozásra vágyunk, és van lehetőségünk egy éjszakára valakire rábízni a gyerkőcöket, akkor akár egy házi összejövetel, akár egy szervezett rendezvény részesei lehetünk. De természetesen családbarát házibulit is szervezhetünk gyermekes barátainkkal, a környezetemben is van erre példa. Vannak, akik csak arra vágynak, hogy kipihenjék az év fáradalmait, és maradnak otthonuk melegében egy jó film vagy társasjáték társaságában. Bárhogyan is döntünk, ha az év második napját azonnal munkával indítjuk, nem biztos, hogy a felhőtlen jókedv fogja jellemezni ezt a reggelt. Kivéve, ha sikerült kellőképpen kipihennünk magunkat. De mégis melyik megoldás jár a legkevesebb nyűggel a fentiek közül?

Házi összejövetel? Nálunk is volt jó néhány alkalommal erre példa. De most őszintén: a szervezés sem biztos, hogy kevés idő, és esetleges kellemetlenségekkel is járhat az „önfeláldozás”, amire nem feltétlenül számítunk. Néhány éve például egy kedves vendég konfettivihar kíséretében érkezett, magunk is meglepődtünk, hogy a rendszeres porszívózás ellenére még évekkel később is meglepett minket néhány konfetti valami lehetetlen helyen, például az ágyneműtartóban. Másnap takarítás, mosatlan pohárhegyek, ételmaradékok, szőnyegbe taposott morzsák… Természetesen magunk is lehetünk vendégek, és akkor ez a veszély nem fenyeget, de kérdés, hogy akad-e olyan a társaságunkban, aki elvállalja a házigazda nemes feladatát.

Szervezett rendezvény, buli? Annyi előnye van, hogy nem kell főznünk, takarítanunk, viszont könnyen belecsöppenhetünk egy heringpartyba, ha nem választottunk elég körültekintően. Ha hangos a zene, kevésbé tudunk beszélgetni, én a magam részéről nem kifejezetten szeretem, ha a szilveszteri bulinak olyan hangulata van, mint egy átlagos hétvégi hepajnak, amit az év bármely más napján is szervezhetünk – feltéve, ha szeretünk táncos szórakozóhelyekre járni időnként.

Pihenhetünk otthon a karosszékben párunkkal forralt bort vagy pezsgőt szürcsölve, míg -szerencsés esetben - az aprónép szundít, de mit tegyünk, ha úgy döntünk, mégsem erre vágyunk?

Legyen a tarsolyunkban tehát még egy lehetőség, és ha megtehetjük, akkor bátran szervezzük úgy ezeket a napokat, hogy igazán felfrissülve, kipihenten álljunk majd a következő év kihívásai elé! Remek választás akár gyermekekkel, akár csak kettesben egy wellness hétvégével búcsúztatnunk az évet.

Mi magunk még pont kislányunk születése előtt döntöttünk így először, és abszolút nem bántuk meg, hogy pihenéssel indítottuk a januárt. Az év első napjaiban töltöttünk el két éjszakát a Hajós-Bajai borvidék egy falujában, Császártöltésen. Bár szerencsénk volt az időponttal, hiszen pont hétvégére esett, de ha ki tudtok venni egy-két nap szabadságot, akkor is érdemes valami hasonló pihentető programot szervezni. Ez a néhány nap csak a kényelemről, a pezsgőfürdőről és a svédasztalos vacsorákról szólt… Gondolom, mondanom sem kell, mennyivel kivirultabban vetettük magunkat a zord januárba, mintha csak egy szilveszteri buli utáni félnapos felépülés, esetleg takarítás hangulata marad meg az év utolsó „élményeként”.

Ha gyermekkel tervezitek a családi kikapcsolódást, akkor megéri a KidsOasis minősített családbarát szálláshelyei között szétnéznetek. Ha az idei évben esetleg elkéstetek, akkor jövőre tervezzetek egy rendhagyó szilvesztert. Több hotel ugyanis kifejezetten ezekre a napokra is készül csomagajánlattal; így amellett, hogy különféle wellness és gasztronómiai élményekkel gazdagodhattok, változatos gyermek- és felnőttprogramok, showműsor, sztárfellépők színesítik az estéteket.

Mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk!

 

 

UTAZIK A CSALÁD MAGAZIN

Naptár 2018/2019

Iratkozz fel online utazási magazinunkra!
és ajándékba adunk egy letölthető tanévtervező naptárat!