Test és lélek

Karácsony máshol, másképp

A legtöbb magyar család otthon tölti a Karácsonyt. Egyre többen vannak azonban, akik úgy döntenek, hogy nem szeretnének a karácsonyi ajándékvásárlástól és készülődéstől kifáradni és inkább elutaznak.

Karácsony távol az otthontól

Ha nem a karácsonyfa, az ajándékok és a készülődés körül forog az egész család élete lehet, hogy nyugodtabban telnek az ünnepek. Egyébként is köztudott, hogy sokkal jobban ki tud kapcsolódni az ember, ha távol került a hétköznapoktól és attól a környezettől, ami nap, mint nap körülveszi.

Mivel az ovis, iskolás gyerekes családok csak szünetekben tudnak elmenni közösen pihenni, elég zsúfoltak a szálláshelyek. Ha azonban már december 24-én elindulunk, akkor sokkal nyugodtabban lehetünk, mivel ilyenkor a legtöbben otthon sütik a bejglit. Szinte minden szálláshelyen vannak karácsonyi csomagok, így bőven van választék.

Az idősebb gyerekek már megértik, hogy a családi vakáció jelentős összegbe kerül, így családi karácsonyi ajándékként lehet kezelni a közös kiruccanást. Nehézkes ajándékcsomagokat magunkkal vinni, de egy-két apró ajándék belefér valahogy az autóba. A gyerekeket meg lehet ajándékozni élményekkel is az utazás alatt. Részt vehetnek karácsonyi ajándékként például egy olyan animációs kézműves programon, amire egyébként nem szánnánk pénzt, vagy olyan plusz szállodai szolgáltatásokra költhetünk, ami örömet okoz nekik. Ha körülnézünk a régióban szintén olyan attrakciókat látogathatunk meg vagy olyan programokon vehetünk részt, amit egyébként lehet, hogy nem tennénk meg, de most Karácsony van és ez a család "karácsonyi ajándéka".

Ha vendégházba vagy apartmanházba megyünk, vihetünk magunkkal karácsonyi terítőt, mécsest. Ezzel egy kicsit karácsonyivá varázsolhatjuk a házat, a szobákat. Ha szállodába vagy panzióba megyünk, ott egyébként is készülnek a Karácsonyra, mivel karácsonyi menüvel és díszítéssel várják a családokat.

UTAZIK A CSALÁD MAGAZIN

15% kedvezmény

Iratkozz fel online utazási magazinunkra!
Most 15% kedvezményt biztosítunk Neked az
Utazik a család! meseútikönyvek árából!

Hűségprogramunk