Skip to main content

családi wellness

Ha családi wellness utazást tervezel, jó helyen jársz! A KidsOasis - minősített családbarát szálláshelyeken jól fog szórakozni a család minden tagja!

Szálláshelyeinken garantáltan megkaptok mindent, amire egy családnak szüksége lehet a nyaralás során! Szórakozás kicsiknek és nagyoknak, kikapcsolódás a szülőknek! Nézd meg családi csomagajánlatainkat és foglalj szállást most!

 

Sokasodó wellness szállodák

Magyarország kiváló vizeinek köszönhetően az elmúlt évtizedekben gombamód szaporodtak az országban a wellness szállodák. A szállók számának növekedése nem jelentené feltétlenül, hogy több családbarát hely nyílik, de szerencsére mégis egyre gyakrabban találkozunk olyan turisztikai szolgáltatással, amely valóban lehetőséget teremt a családi kikapcsolódásra. Több régióban is találtunk wellness szállodákat, amelyek kiérdemelték tőlünk a szélforgókat, sőt olyat vendéglátóval is a találkoztunk, aki rászolgált a legmagasabb, öt szélforgós minősítésre.

Wellness és hagyományos szállók közötti különbségek

Ha egy család wellness szállóban szeretnéd tölteni a kikapcsolódásra szánt időt, abban valószínűleg nagy szerepe lesz a víznek: ettől wellness a wellness. A közös fürdőzés élménye nemcsak a kisebb-nagyobb gyermekek, hanem a szülők - így az egész család - számára is maradandó. A családi wellness szállók jellemzésénél összegyűjtöttük a babák és gyerekek részére szánt vizes lehetőségeket. A hagyományos, felnőtteknek szóló wellness és fürdő lehetőségeket külön fülön találod, szintén az egyes szálláshelyek leírásánál.

 

Sokan nem tudnak elképzelni nyaralást víz nélkül

A víz egyértelműen az alapelvárások része. Ez gyerekekre és felnőttekre egyaránt igaz. Többen is beszámoltak róla, hogy a gyerekek is ahhoz szoktak, hogy nyaralásnak az számít, ha víz mellett voltak, de legalábbis a nyaralásnak kell, hogy legyen olyan része is, amelynek során vízközelben vannak. Egy megkérdezettünk elmesélte például, hogy egy egyhetes vidéki tartózkodás után a gyerekek megkérdezték, hogy és nyaralni mikor mennek, - merthogy számukra, ami nem kapcsolódik a vízhez, az nem lehet nyaralás.

Ez természetesen nem független a megcsontosodott szokásoktól, hogy a nyaralás egy jelentős dolog, ami nyáron történik, tehát amikor meleg van. Természetesen a családosok kötve vannak a szünidőhöz, ami a fentit jelentős részben, de nem teljes mértékben, indokolja.

 

A baba wellness programokról röviden

A babának is ugyanolyan felfrissülést jelent egy-egy wellness program, mint a szüleinek. A vízhez kapcsolódó tevékenységek közül ki kell emelni a különösen nagy népszerűségnek örvendő babúszást. Az első évben az úszás a legmegfelelőbb mozgásforma a babák számára, egyszerre erősíti és fejleszti őket. Megelőzhetőek az úszással a tartáshibák, fejleszti a központi idegrendszert, nyugodtabban alszanak, és ellenállóbbak a fertőzésekkel szemben. A baba korosztály igényeihez igazodva, sok helyen már kisbabák számára is alakítottak ki vízi élményekkel, és játékokkal felszerelt pancsolókat, gyermekmedencéket

Megszokott wellness program a szauna, amelynek létezik kifejezetten bababarát változata is. Ennek a méregtelenítésben és az immunrendszer támogatásában van szerepe. Használata az anyukák számára is jótékony hatással bír. A babamasszázs a gyermek-szülő kapcsolat elmélyítése mellett jót tesz az érzékszervek fejlődésének és a babák vérkeringésének.

 

Nagyobb lurkók a vízben

A víz és a fürdőzés gyermekkori emlékei sokak számára meghatározók. Az apával vagy anyával közös pancsolás igazi családi program. A nagyobb gyerekek azonban már egyedül is élvezhetnek bizonyos wellness fürdő nyújtotta szolgáltatásokat. Ezek közzé tartoznak többek között a gyermekmedencék, a játszópavilonok, a sokszínű vízi játékok, a különféle élmény elemek vagy az egyre inkább elterjedőben lévő vízi vetélkedők.

 

Családra szabott wellness

A megfelelő családi wellness szálloda kiválasztása során nagy segítséget nyújt a KidsOasis feltételrendszere alapján felállított besorolás. Ezen felül érdemes azonban alaposan is szemügyre venni a wellness hétvége vagy akár hosszabb nyaralás úti célját. Az általunk ajánlott wellness szállók megfelelnek a családok elvárásainak, ám a részletes leírások alapján kiválaszthatod a családod igényeihez leginkább illőt.