Aktuális

3 egyedülálló élménypark itthon – bakancslistás helyek

Egy utazni, kirándulni szerető, legszívesebben folyton úton lévő családnak nem könnyű hosszú hónapokig otthon maradni. Így vagyunk ezzel mi is, és gondolom, ti is hasonlóan éreztek. Egy jó ideig még biztosan le kell mondanunk a nagy utazgatásokról, de azért gondolatban vagy virtuálisan még szárnyalhatunk szebbnél szebb helyekre.

Most jóval hosszabb idő van kiválasztani a következő úticélt, hozzáadni egy-egy gyöngyszemet a bakancslistához. Már az is különleges élmény ezekben az időkben, ha kimerészkedünk egy kicsit a friss levegőre – ami ugyebár eddig teljesen természetes volt, mindenféle óvatosság és másoktól való távolságtartás nélkül. Valami ahhoz hasonló, mint amikor újdonsült anyukaként a kisbabám mellől, a négy falat hátrahagyva leszaladhattam végre a boltba.

De most kanyarodjunk vissza az eredeti gondolathoz! Tervezgetni ezekben az időkben is lehet, sőt, most talán több időnk jut az utazás megszervezésére.  Tény, hogy az időpontot nem látjuk még, de úticélokat tűzhetünk ki. Reménykedem benne, hogy legkésőbb egy szép őszi napon még összejön egy családi kikapcsolódás az idén. Én az alábbi élményparkokkal szemeztem az utóbbi időben:

  1. Kerekerdő Élménypark (Debrecen)

„A debreceni Disneyland” – így emlegetik általában a turistalátványosságot. Az idei évben áprilisban nyitotta volna ki újra kapuit, viszont ezt keresztülhúzta a jelenlegi helyzet. Reméljük, mihamarabb megtapasztalhatjuk mi is ezt a csodás kis világot, de amíg nem tehetünk látogatást a Kerekerdőben, a honlapjukon található kedves és biztató kis mesét ajánlom minden gyerkőcnek és szülőnek, ahol tervben van a hely meglátogatása. A mese erre a linkre kattintva olvasható.

A belépőjeggyel minden élményelemet korlátlanul igénybe lehet majd venni, néhány egyéb fizetős kiegészítő szolgáltatást leszámítva (pl.arcfestés, játékgépek). A gyermekek és felnőttek is külön kalandpályán tehetik próbára vakmerőségüket, és a bástyákkal, függőhíddal díszített vár jellegű játszótér is felhőtlen kikapcsolódást nyújt kisebb és nagyobb gyerkőcöknek is.

A park további néhány csalogató élményeleme a teljesség igénye nélkül:

  • vízidodgem a park mesterséges taván
  • beszélő fa
  • szellemkastély
  • kőkorszaki víziblicikli
  • bungee trambulin.

Az élményparkban sétálgatva több helyen híres mesehősökbe botlunk, sőt néhány mesejelenetet is megtekinthetünk szobrokkal, házikóval és teljes díszlettel. Feltétlenül látnunk kell őket, ha szeretjük a Holle anyót, a Hófehérke és a hét törpét, a Piroska és a farkast vagy a Jancsi és Juliskát.

További információkról a honlapon tudtok tájékozódni.

 

  1. Dinó- és Kalandpark (Rezi)

 

A magyar Disneyland után naná, hogy a magyar Jurassic Parkot is meg kell látogatnunk egyszer! A 2,3 hektáros területen mozgó, hangokat adó, életnagyságú dinók vonzották ide a látogatókat. Ez már önmagában páratlan látvány, hasonlóval itthon csak időszaki kiállítás keretében találkoztam. De ha ez nem lenne elég, a parkban nem csupán az őshüllőkben gyönyörködhetett a család, mert a helyszín kalandpark is egyben. A kezdeti ijedtségre gyógyírként szolgált egy nyugodt csónakázás, vagy akár a kötélpálya és mászófal; a kicsiket pedig ugrálóvár, trambulin, mini kötélpálya és számos más élmény várta.

A park weboldalán sajnos jelenleg csak annyi információ található, hogy bizonytalan időre bezárt a park, és remélik, hogy a jövőben még találkoznak velünk. Mi is nagyon reméljük, és addig is vigyázunk magunkra, szeretteinkre és hozzátartozóinkra – ahogy a látogatóknak íródott üzenetben is kérik tőlünk…

 

  1. Élményfalu, Sarud

„Közép- Európa legnagyobb Aquaglide Vízijátszótere a Tisza-tavon, a Sarudi- medencében” – olvasható a honlapon. Azt viszont fontos tudni, hogy bár családoknak biztosan szuper szórakozási lehetőség, nem kisgyermekesekre lett tervezve ez a hely, ugyanis biztonsági okokból el kell érni a 122 cm-es magasságot. (Ezt a programot nem erre az évre terveztük, de már csak kb. egy-két év, és leküzdjük ezt az akadályt is! J)

A vízen úszó játszótér több mint 2000 négyzetméteren kínál a család minden tagjának szórakozási lehetőséget csúszdákkal, mászókákkal és trambulinnal. Különböző ügyességi játékok és vetélkedőkhöz tervezett komoly versenypálya is van.

Úgy gondolom, ezt a helyszínt felesleges hosszasan ecsetelni, hiszen a weboldalon található fotók és videó többet mondanak minden szónál. Nézzétek meg!

 

Ti melyik élményparkba mennétek el legszívesebben?