Aktuális

Design térképen a családi kedvencek: megjelent a Budapest gyerekkel térkép

A Babagúz turisztikai szolgáltató gondozásában megjelent a Budapest gyerekkel nyomtatott térkép, melyre közel száz olyan helyet válogattak a térkép alkotói, amely a kisgyerekes családok kedvence lehet. A térkép úgynevezett „slow&green” (lassú és zöld) szemlélettel kifejezetten azokra a helyekre koncentrál, amelyek egyszerű, lassú élményekkel gazdagítják a kisgyerekeseket – kreatív játszóterek, fűszerbolt, belvárosi apró könyvesboltok és a legjobb családi programok (apás ringató, mama, nézd! múzeumi foglalkozás, belvárosi gyerekjóga, papírszínház) gyűjteménye. 

fotó: Sári Bence - bencesari photography

 

A térkép alkotóinak célja az volt, hogy esztétikus, kézbe fogható iránytűt adjanak a kisgyerekes családoknak: így kerültek fel a válogatásba a legjobb dombról legurulós helyek és a legzöldebb parkok, természetes játszóterek, művészeti intézmények, közösségi helyek, néhány édes kávézó, kedves gyerekboltok, klasszikus budapesti kedvencek és most felfedezett titkos sarkok.

 

„Babakocsi-bérlő ügyfeleinktől gyakran megkaptuk a kérdést, hogy merre induljanak, ha nyugodt, élményekkel teli napot töltenének a városban. Kiadványunk vállaltan szubjektív válogatás azokból az elsősorban belvárosi vagy könnyen megközelíthető helyekből, amelyeket bátran ajánlunk a kisgyerekeseknek” – mondja Nyári Fruzsina, a Babagúz babaholmi-kölcsönző tulajdonosa.

 

Tények:

  • A térkép angol és magyar nyelven, első nyomásban 1000 példányban készül.

  • Elérhető online a Babagúz webshopjában, a Lottirose Deák téri csomagponton illetve partnereinknél.

  • A térkép megvásárolható december 15-én személyesen a Pici Piacon is. 

  • Decemberben nagyméretű színező és képkeretbe tehető plakát, tavasszal társasjáték és képeslap is készül belőle. A Budapest gyerekkel applikáció 2020-ban debütál. 

  • Minden térkép megvásárlásával 100 forinttal támogatjuk az Amigos a gyerekekért alapítványt 

  • A térképet márkanagyköveteik is segítik: Paár Julcsi népdalénekes, Remete Tibor a Highlights of Hungary alapítója, Forgács-Fábián Sára, az Amigos a gyerekekért alapítvány megálmodója, Urbán-Váradi Alexandra (For Her blog), Bitay Andrea (Maison blog) és Farkas Lackó (Apukaland) bloggerek.

  • Fontos cél volt, hogy a térkép grafikai részére minél több, könnyen felismerhető gyerekkori kedvenc (kukásautó, galamb, cica, papírhajó, dínó) felkerüljön.

  • A térkép oldalán, a babaguz.hu-n decemberben elérhető lesz az őszi-téli családi bakancslista plusz 12 szezonális kedvenccel, illetve december végétől a Még száz hely! melléklet, amely családbarát éttermeket, kávézókat, találkozóhelyeket gyűjt össze.

 

Ahogy Babics Anna, a térkép kreatív tervezője elmondta: „A Budapest gyerekkel térkép fontos eszköz lehet egy kisgyerek első éveiben ahhoz, hogy környezetének megismerését Budapest válogatott, barátságos helyeivel kezdje. A térkép számunkra nemcsak egy kiadvány, hanem kiindulópont egy sokakat érintő párbeszédhez: mit kell és lehet tenni azért, hogy egy nagyváros családbarát, hívogató és élményeket nyújtó legyen.”

 

A térkép alkotói:

Tulajdonos, ötletgazda: Nyári Fruzsina (Babagúz)

Kreatív tervezés: Babics Anna (Hello Lama Creative)

Grafika: Lengyel-Szabó Zita, Báthori László

Fordítás: Kiss Kinga 

 

A térkép megálmodója:

Nyári Fruzsina a Fuss babakocsival mozgalom, valamint a Babagúz és a Lottirose turisztika szolgáltatók alapítója. Férjével, Nyári Zsolttal és két gyermekükkel imádnak utazni. A családi utazásaik alatt viszont megtapasztalták, hogy kisgyerekkel elindulni sokszor nehézkes, fárasztó és rengeteg előkészületet kíván, ezért vállalkozásaikban olyan termékeken vagy szolgáltatásokon dolgoznak, amely a családi időtöltést teszik könnyebbé. 

 

Babagúz @babaguzkolcsonzo

A világjáró családosok babakocsi-kölcsönzője: minden, ami a családi utazást könnyűvé és kellemes élménnyé teszi. Babakocsik, utazóágyak, gyermekbőröndök, etetőszékek, biciklis utánfutók. Átvevőpontok a Deák téren és a budapesti repülőtéren.

 

Lottirose @lottiroseofficial

Beutazó külföldi családok babaholmi-kölcsönzője és komplex szolgáltatója: babaholmi, családi transzfer, apartmanok és szállodák bababaráttá tétele, online és print kiadványok azért, hogy a budapesti városlátogatás élmény legyen.