Hozzávalók a tésztához
- 4 tojás
- 3 ek rizsliszt
- 1 ek dió
- 3 ek xilit
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet szódabikarbóna
- pici ecet
- 1 ek olaj
Hozzávalók a krémhez
- 250 gr sült sütőtök KIHŰTVE
- 2ek méz
- 1tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 narancs reszelt héja
- 2tk utifűmaghéj
- 1tk vanilia aroma
- 2dl tejszín felverve
- 1cs. konjac liszttel stabilizálni
Hozzávalók a mázhoz
- 2dl narancslé,
- 3ek xilit
- 1cs.zselatin
A tészta hozzávalóit összekeverjük és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A szétnyomkodott sütőtököt összekeverjük a mézzel, fűszerekkel, vanília aromával, belereszeljük a narancs héját. A tejszínhabot a konjac liszttel habbá verjük és óvatosan a krémbe forgatjuk. A narancslevet a xilittel és a zselatinnal felforraljuk, majd lehűtjük. Összeállítjuk a tortát: a piskótából a formánknak megfelelő méretű köröket szaggatunk (de készülhet egy nagy torta is kapcsos formában) és a forma aljára helyezzük. Tetejére jön a krém és arra öntjük a zselét. Hideg helyen megvárjuk, míg a zselé megdermed, aztán díszítjük.