Aktuális

Egészségfaló receptek: narancsos-sütőtökös torta

Sürgölődő családok egy szuper főzőiskolában, egészséges, szívvel-lélekkel készült, szemet gyönyörködtető ételek és két olyan szervezet, amely elkötelezett a családok mellett. Nem volt ez más, mint a KidsOasis és a Ficsak Egészségfalók - Együtt főzni jó! pályázatának döntője. Olyan csodás ételek születtek ezen szép napon, hogy mindenképppen meg szeretnénk osztani veletek az elkészítésük módját, hogy minél több család étrendjébe bekerülhessenek. Most jöjjön Tóth Judit receptje!

Hozzávalók a tésztához

  • 4 tojás
  • 3 ek rizsliszt
  • 1 ek dió
  • 3 ek xilit
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • pici ecet
  • 1 ek olaj

Hozzávalók a krémhez

  • 250 gr sült sütőtök KIHŰTVE
  • 2ek méz
  • 1tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja 
  • 2tk utifűmaghéj
  • 1tk vanilia aroma
  • 2dl tejszín felverve
  • 1cs. konjac liszttel stabilizálni

 

Hozzávalók a mázhoz

  • 2dl narancslé,
  • 3ek xilit
  • 1cs.zselatin

 

A tészta hozzávalóit összekeverjük és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A szétnyomkodott sütőtököt összekeverjük a mézzel, fűszerekkel, vanília aromával, belereszeljük a narancs héját. A tejszínhabot a konjac liszttel habbá verjük és óvatosan a krémbe forgatjuk. A narancslevet a xilittel és a zselatinnal felforraljuk, majd lehűtjük. Összeállítjuk a tortát: a piskótából a formánknak megfelelő méretű köröket szaggatunk (de készülhet egy nagy torta is kapcsos formában) és a forma aljára helyezzük. Tetejére jön a krém és arra öntjük a zselét. Hideg helyen megvárjuk, míg a zselé megdermed, aztán díszítjük.