Aktuális

Hova menjünk húsvétkor? Ahol nyuszit lehet simogatni!

Végre tavasz van, a legszebb idő a kirándulásokhoz! Ráadásul közeleg a húsvét, a gyerekek egyik leghőbb vágya pedig ilyenkor nem más, mint találkozni a nyuszival! Mutatunk 8 helyszínt, ahol a szuper programok között szerepel a nyuszi simogatás is!

 

Robirtok (a Vác melletti Kosdon)

 

Felejthetetlen program az egész családnak, hiszen itt testközelből ismerkedhetünk az állatokkal, bekapcsolódhatunk az etetésekbe, kipróbálhatjuk a tehénfejést, a lovaglást, a szalmaugrálót. Simogathatunk nyuszikat, kisbárányokat, de akár sétáltathatunk alpakát vagy szarvast is!

Húsvétkor kézműves programmal készülnek, nyuszis tojástartót készíthetnek a kicsik és nagyok.

 

Minifarm Veresegyházon

 

A híres Medveotthon mellett található állatsimogatóban mini pónik, és háziállatok: törpe malac, mini szamár, nyuszik, baromfiak, törpe kecsék, és birkák várják az állatszeretőket. Már az egészen kicsik (1 éves kortól) számára is biztosítanak lovaglási lehetőséget, és sok pedálos járgány, illetve elektromos traktor is a gyerekek rendelkezésre áll. Játszótér, mezítlábas körpálya, és piknikező helyek teszik még kellemesebbé az itt töltött időt.

 

Garabonciás Farm (Zalakaros közelében)

 

A farmon tyúkokkal csirkékkel, malacokkal, nyuszikkal, tehenekkel, magyar szürkemarhákkal, bárányokkal és kecskékkel, valamint önfeledten száguldó lovakkal találkozhatnak a látogatók. Két várjátszótér és kötélpálya is a rendelkezésünkre áll. Továbbá meglátogathatjuk a 7 Vezér Történelmi Kalandpark két állandó kiállítását: a honfoglalást bemutató 7 jurtát és a magyar királyok arcképcsarnokát a várban.

Garabonciás tallért lehet vásárolni és kipróbálni az íjászatot, az elektromos kisautózást, a lovaglást vagy pónizást, a hintózást.

 

TIPP: Nyuszi hopp – Korzó Húsvét Zalakaroson, azaz nyuszis programok várják a családokat tojásdíszítéssel, kézműves programokkal, állatsimogatóval, családi túrákkal, tojáskereséssel, hagyományörző bemutatókkal és persze lehet találkozni a Húsvéti Nyuszival.

 

Zoo Győr – Xantus János Állatkert ( A győri állatkert)

 

Különleges és izgalmas programokkal, új attrakciókkal készülnek a húsvéti hétvégére a győri állatkertben. A fantasztikus állatbemutatók és látványetetések sem maradnak el, de megnyitja kapuit az Őslény Ösvény és az új orrszarvú kifutó.

A tavaszi szünetben várja a családokat a Nyúlváros, a pihe-puha nyuszik lakta faház, ahol a különböző nyúlfajtákat és Győr nevezetességeit is megismerhetjük.

A színes és mókás programok mellett Húsvéthétfőn nagy kaland várja a gyerekeket: A főbejárattal szembeni hatalmas nyúlszobortól indul a kincsvadászat! Az óriási ragadozó vagy épp kiszámíthatatlan növényevő dinoszauruszok elrejtett tojásai között kell keresgelni a betűket rejtő kincseket.

 

Nyíregyházi Állatpark/ Sóstó Zoo

 

A csodálatos 35 hektáros sóstói tölgyerdőben vadregényes környezetben sétálhatnak a látogatók, és a Nyíregyházi Állatpark mindig bővelkedik az újdonságokban. Tavaly adták át az India-házat, ahol az indiai páncélos rinocéroszok, a feketefoltos szirticápa, különleges teknősök és rendkívül ritka himalájai papagájok élnek. Nyáron megnyílt az afrikai sziget egzotikus állatait bemutató Madagaszkár-ösvény és olyan új, ritka állatok is érkeztek a Sóstó Zoo-ba, mint a varacskos és ecsetfülű disznó, fehér farkas, a Liszt-majmocska és a Kanári-szigeketről kapott két zebracápa.

Idén húsvétkor is lesz cápaetetés az Ócenáriumban, részt vehetünk a szenzációs fóka-show-n és a Magyar Parasztudvarban kecskegidákat és nyuszikat is biztosan tudunk majd simogatni. Kipróbálhatjuk a tevegelést is vagy egy elektromos kisbuszra felülve is barangolhatunk Európa egyik legjobb állatkertjében.

 

TIPP:

A Sóstói Múzeumfaluba is érdemes ellátogatni, hagyományos húsvéti tojásfestés, kézműves foglalkozások, népi játékok várják az érdeklődőket a teljes hosszú hétvégén.

 

Nyuszivonatok a Mátrában

 

A Mátrába kirándulni mindig jó ötlet, húsvétkor pedig a következő programokat szervezi a Mátravasút:

Április 17-én, vasárnap a kisvonat Szalajka-ház végállomásán nyuszisimogatás, tojáskeresés, erdészeti játszóház várja a családokat Nyuszi Peti.

 

Április 18-án, hétfőn pedig a Nyuszivonat Szilvásváradon programra lehet jelentkezni, melynek része a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumban történő tojáskeresés és kézműves foglalkozások.

 

 

Húsvétvasárnap a Tihanyi Tájházak udvarán

 

Szeretettel várják a kicsiket és a nagyokat Tihanyban, ahol a húsvét jegyében óriáskifestővel, játszóparkkal, nyuszisimogatóval, kukoricamorzsolóval, tojáságyúval, valamint népi játékokkal és táncházzal készülnek. Részt vehetünk a Tihany tojásfájának közös díszítésében is.

 

Húsvéti nyuszikeresés és tojásvadászat a Vasúttörténeti Parkban

 

Az egész napos húsvéti családi program mellett egyedi élményt kínálnak a park interaktív programjai, azaz a kerti vasút, a hajtány, a gőzmozdonyvezetés és a fordítókorongozás.

Húsvéthétfőn a kézműves foglalkozások mellett találkozhatunk a Nyuszival is, és tojáspuzzle, óriás Jenga, nyuszis célbadobás és húsvéti akadálypálya is szerepel a programban. Megnézhetjük Zelk Zoltán: A három nyúl című verses meséjét az Ákom-Bákom Bábcsoport előadásában. Állatsimogató is várja az érdeklődőket, lámákat, alpakkákat, rackajuhokat és kicsinyeiket láthatjuk. A húsvéti tojáskeresés során a teljes park területét bejárhatják a lelkes tojásvadászok.