Aktuális

Hurrá, együtt nyaral a család!

Válasszatok úgy úti célt, hogy a család apraja-nagyja jól érezze magát és közben a pénzeteket jó célra fordítjátok! Ha Miskolcra érkeztek, szálljatok meg a három szélforgós Baráthegyi Panzió & Élményparkban, melyet körül ölel egy öthektáros majorság. Sok-sok háziállat, kerti tó, szélkerék, és az Interaktív játszóvár is hívogatja a gyerekeket a felfedezésre.

Ha reggelinél jól laktatok a majorság finomságaival, az itt termelt tojással, sajtokkal, lekvárokkal, akkor irány, járjátok be az öthektáros majort! Keljetek át a függőhídon, hogy megérkezzetek az Interaktív játszóvárba, ahol egy valódi skanzen vár! Ismerkedjetek meg a vidéki élet használati tárgyaival és a régi mesterségekkel. Aztán irány a játszótér, ahol levezethetik a gyerekek a felesleges energiát.

Lessétek meg a háziállatokat, nyuszikat, csacsikat, kecskéket, sőt, itt még alpakákkal is találkozhattok. A pihe-puha szőrös jószágok a legjobb terápiás állatok, autista gyerekek is járnak ide élményterápiára hozzájuk. A szőrük nem tartalmaz lanolint (gyapjúzsírt), így még a szőrallergiások is nyugodtan simogathatják. Ha szeretnétek akár még pónigolni és lovagolni is lehet.

A majorságot a Szimbiózis Alapítvány működteti, akik csaknem 250 fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak. Ők részt vesznek az állatok és növények gondozásában a sajtok és lekvárok készítésében és a vendégek fogadásában is. Így, ha itt foglaltok szállást, akkor az elköltött összeggel jót is tesztek. Támogatjátok, hogy az alapítvány számukra munkahelyet teremtsen.

A Baráthegyi Panzió tökéletes kiindulópont ahhoz is, hogy megismerjétek Miskolc nevezetességeit. Közelben az erdei kisvasút, az állatkert, a Hámori tó és a lillafüredi függőkert, a libegő is. Fedezzétek fel Európa leghosszabb sétálóutcáját és a Pannon Tenger Múzeum interaktív kiállításait. Ezen kívül is még megannyi élmény vár. Kattintsatok a részletekért:

https://barathegy.com/barathegyikaland/