Aktuális

Kis panzióba vagy nagy szállodába érdemes menni a családdal?

A családi utazás megtervezése mindig macerás, hosszadalmas szálláshely keresgélés előzi meg, közben mindig felmerülnek a nagy kérdések: Hova menjünk? Van a környéken látnivaló? Lehet arrafelé kirándulni? Voltunk már ott 3 éve, akkor jó volt, de most is jó lenne, vagy inkább máshova menjünk?… Ezt szerintem nem kell bemutatni, ezen mindenki átesik.
Kis panzióba vagy nagy szállodába érdemes menni a családdal?

Viszont van egy kérdés, ami ritkábban merül fel, pedig annál fontosabb: Kis panziót válasszunk, vagy nagy szállodát?

Egy családnál teljesen más szempontok alapján kell választani, mint egy páros wellness esetében. A nagy szállodák tökéletesek kikapcsolódásra, hiszen náluk minden egy helyen van. Saját étterem, fürdő (de legalább egy úszómedence), nagy létszámú kiszolgáló személyzet, tengernyi igénybevehető szolgáltatás. Ennek a kényelemnek viszont ára van… Pénzben is, de akarva akaratlanul is „bezárja” a családot, hiszen ki sem kell mozdulni az épületből, mindent megkapunk helyben.

Persze a kis szállodák/panziók is igyekeznek minél magasabb színvonalon ellátni az odalátogatókat, étterme általában van mindegyiknek, de méretükből fakadóan azért csak ki kell mozdulni, ha meg szeretnénk kapni mindent, amit egy nagy szálloda biztosít. Ez nem baj – sőt, én jobban is szeretem, ha kicsit világot kell látni egy fürdőzésért – viszont ha rossz idő van, elég kellemetlen a gyerekekkel rohangálni a szakadó esőben, csak mert nyaral a család, bár a gyerekeknek biztosan tetszene egy kis pocsolyában ugrálás. Cserébe viszont már-már régi barátként fogadják az odautazókat, családiasabb, barátságosabb a légkör, és persze olcsóbb is.

Beszéltünk itt kicsi panzióról és nagy szállodáról is, de a milliódolláros kérdés még mindig itt van, hogy melyiket válasszam?

Nos, ez attól függ, hogy mi a célunk az utazással. Ha csak pihenni szeretnénk, kicsit sétálgatni a városban, megnézni egy-két helyi nevezetességet akkor a nagyobb szálloda lehet a megfelelő választás, hiszen ha családbarát szállodát választunk (miért választanánk mást, ha családdal utazunk?), akkor a gyerkőcök házon belül sem fognak unatkozni, a kényelemre meg biztos nem lesz panasz. Ha aktívan pihennénk, szeretnénk bejárni a környéket, kirándulni, a szabadban lenni, akkor egy panzió tűnik a jobb választásnak, ugyanis az aktív pihenés során kevesebb extra szolgáltatás is elég lehet, mert az időnk nagy részét úgyis házon kívül töltjük.