Aktuális

Minipiac és Minimag – Hallottál már róluk?

Biztosan sokan vannak, akiknek nem kell bemutatni a Minipiac oldalt. Ha már rajongó vagy, vagy ha még nem hallottál róluk, sok érdekességet megtudhatsz az oldal kitalálóival készült interjúnkból. Sőt! Még utazáshoz való termékeket is ajánlanak nektek! Két lelkes édesanyával, Bordás Anderával és Békefi Eszterrel beszélgettünk

Honnan jött a gondolat, hogy egy ilyen oldalt hozzatok létre?

B. E.: Amikor a gyerekeink megszülettek, többé már nem az érdekelt minket, hogy  hova menjünk bulizni vagy milyen ruhát vegyünk magunknak, hanem hogy hol találjuk meg a legjobb holmikat a kicsiknek, a babakocsitól a játékokon keresztül egészen a ruhákig. Persze ott volt az a pár konfekció márka, amivel nincs is semmi baj, de amikor már harmadszorra jön szembe ugyanaz a póló, vagy valami egyedibb és szebb játékra, dekorációra vágytunk, mint amit a jól ismert játékboltok kínálnak, akkor merült fel bennünk az igény, hogy felkutassunk olyan boltokat és webshopokat, ahol egyedi, különleges és minőségi gyerekholmikat készítenek vagy forgalmaznak. Meglepetésünkre nagyon sok ilyet találtunk, de őszintén szólva nem volt egyszerű rájuk bukkanni. Ekkor pattant ki a fejünkből a szikra: milyen egyszerű lenne és milyen sok időt megspórolnánk magunknak és másoknak is, ha ennek a sok szuper boltnak, illetve a kínálatunknak lenne egy gyűjtőoldala, ahol egy helyen minden kincsre rá lehetne bukkanni. Így született meg a Minipiac ötlete.

 

Kikből áll a csapat?

B.A.: Ketten csináljuk Békefi Eszterrel, 14 éves korunk óta barátnők vagyunk. A közös gimnáziumi évek után teljesen más utakon jártunk és más területeken helyezkedtünk el. Eszter a bécsi egyetemen alkalmazott grafikát tanult, majd art director lett egy nemzetközi reklámügynökségnél, később offline divatmagazinoknál, jelenleg a Marie Claire magazinnál, én a főiskola után bankárként dolgoztam, egészen Dani születéséig.

Hogyan választjátok ki, hogy kik, milyen márkák kerülhetnek fel ez oldalra?

Megpróbáljuk az egyedi és minőségi termékek készítőit és forgalmazóit felkutatni. A Minipiac kínálatában megtalálhatóak kicsi, ám nemzetközi színvonalú magyar márkák és ismert külföldi márkák termékei is.

Mitől vagytok egyediek?

Korszerű, igényes és könnyen kezelhető gyűjtőoldalt szerettünk volna létrehozni, ahol napról napra bővíteni tudjuk a kínálatot. Az oldalunk közvetítő szerepet tölt be, tehát vásárlási szándék esetén átirányítjuk a vásárlókat a célboltok (webshopok) oldalaira.

Az online térben tevékenykedtek kizárólag vagy találkozhatnak veletek a szülők családi rendezvényeken? Esetleg boltot nem terveztek? 
Egyenlőre kizárólag online vagyunk jelen.

A termékek mellett egy ideje szolgáltatók is felkerülhetnek az oldalra. Kikre számítotok?

Ez a része még viszonylag új a Minipiacnak: olyan szolgáltatásokat ajánlunk, amelyek gyerekeknek, illetve a szüleiknek szólnak. Itt is nagyon fontos, hogy a cég, szolgáltató illeszkedjen a Minipiac profiljához, és filozófiájához a cég: minőségi szolgáltatást nyújtson, és természetesen legyen megfelelő technikai háttere az együttműködéshez. Táborokat, workshopokat, oktatást, tanfolyamokat ajánlunk. Szeretnénk a családok pihenésére is koncentrálni, így már a KidsOasis minősített családbarát szállodák ajánlója is megtalálható nálunk.

Általánosságban elmondható, hogy rengeteg szuper webshop, designer és szolgáltató van a piacon, de kevésbé, vagy egyáltalán nem reklámozzák magukat, esetleg nem megfelelő reklám kreatívot használva. Mi ezen szeretnénk változtatni, minőségi reklámok készítésével és egyúttal egy megfelelő felületet adva számukra, sikeres útra terelni. .

 

Október végén elindult a Minimag, mesélnél róla?

Ősszel indult a Minimag, ahol a Minipiachoz hasonlóan a legjobb gyerekes tematikájú cikkeket, ajánlókat és blogbejegyzéseket fogjuk ajánlani röviden, az érdeklődőt átirányítva a forrásoldalra. Ez a Minipiac aloldalaként fog működni, de külön "élete" lesz, rengeteg érdekes cikkel, blogbejegyzéssel. Rendkívül jó  fogadtatásra talált,  már az indulás óta neves magazinok (WMN, NLC, Babaszoba, stb) és bloggerek, szakemberek (Pandarte, Anyabőrben, Deliága Éva, Pán Péter, stop!, stb) csatlakoztak hozzánk, de folyamatosan bővítjük a forrásainkat.

A felhasználók felől is rengeteg pozítiv visszajelzést kapunk, hogy menyire hiánypótló volt ez az oldal.

 

Családi utazási oldalként mi különösen az utazáshoz kapcsolódó termékeket néztük meg az oldalatokon. Találtunk hordozókat, babakocsikat, autósüléseket, bicikliket is. Hogyan tudják használni az oldalt az utazásra készülő családok?

Elég széles spektrumban lehet szűrni nálunk, az utazáshoz kapcsolódó termékek a MINDEN MÁS kategórián belül található, igyekeztünk nagyon megkönnyíteni a keresést: https://minipiac.hu/kategoriak/utazas

A részletes keresőben további alkategóriák választhatóak ki:  Autósülések, ülésmagasítók; Babakocsik; Hordozók; Hordozókendők, és hordozók; Utazóágyak, Kiegészítők.

Ezen kívül, ami az utazáshoz fontos: mi ki se mozdulunk egy nagy táska játék nélkül: https://minipiac.hu/kategoriak/jatek

Nem mindegy az sem, hogy mi milyen kozmetikumokat használunk, pláne, ha gyerekem bőréről van szó: a Minipiac Kozmetikum kategóriájában kizárólag olyan termékek szerepelnek, amelyek minőségi, natur, bio termékekből készülnek, rengeteg hazai gyártó terméke szerepel ebben a szekcióban is:https://minipiac.hu/kategoriak/kozmetikum

Szintén az utazások fontos kiegészítői azok a termékek, amik segítik az evés-ivást, pl kulacsok: https://minipiac.hu/kategoriak/kulacs

 

Mindkettőtöknek kisgyerekei vannak. Ha útra keltek, hogy választotok úticélt, szállást?

B. A.:Nálunk egyenlőre még a közelségen és a vízen  (akár élővíz, akár wellness) van a hangsúly, mivel Dani nem az a könnyen leköthető típus, főlként, ha autózásról van szó. Szállásnál, ha nem a Balatonhoz megyünk, hanem szállodába, akkor az egyik legfontosabb, hogy két (összenyitható) szoba megoldható legyen, a szállodában legyen wellness szolgáltatás, napi legalább kétszeri étkezés, gyerek menü, gyerek adag, legyen parkja, játszótere, játszószobája.
B. E.:Mi egy évben háromszor megyünk wellness hotelbe, a nyári szünetet a balatoni nyaralónkban illetve valamelyik tengerparton töltjük. Ősszel meg irány Bécs, ahol a családunk él. A wellness hotelek közül kizárólag minimum 4 csillagos, gyerekbarát hotelekbe megyünk, ahol van játszóház, játszótér és gyerekmedence. Ha külföldre utazunk, akkor is a fő szempont a gyerekközpontúság: sekély vizű tengerpart, családi- és gyerekprogramok, kismedence és animáció.

 

Végezetül kérlek, segíts a szülőknek! Mi az amit mindenképp vigyenek magukkal a MINIPIACról magukkal egy családi utazásra!

Képes ajánlónkban összeállítottunk egy szuper csomagot, amiben egész biztosan találni fog minden kisgyerekkel utazó neki tetszőt:

 1. Napup fejtámasz http://bit.ly/2CUvUsw
 2. Autós játéktároló http://bit.ly/2QscOgW
 3. Katicás bőrönd http://bit.ly/2Qq2VQM
 4. Hálózsák autósülésbe http://bit.ly/2CSZZc3
 5. Mustár pelenkatartó http://bit.ly/2sdFbpt
 6. Dinós nyakpárna http://bit.ly/2AKUJpt
 7. 2 in 1 futóbickili és roller http://bit.ly/2QtDayZ
 8. Digitális mesekönyv http://bit.ly/2se7lAz
 9. Takaró szett http://bit.ly/2ADizmL
 10. Rókás minihátizsák http://bit.ly/2yHaMDq
 11. Kerékpáros kulacs http://bit.ly/2GYM7Rv