Aktuális

Termelői piac várja a kirándulókat Nagybörzsönyben

Áprilisban újra nyit a Stelázsi termelői piac Nagybörzsönyben. Tavasztól őszig, minden szombaton változatos termékekkel várják a látogatókat: többek között sajt, lekvár, aszalt gyümölcs, kerámia és bőrtermékek közül lehet választani. 
Termelői piac várja a kirándulókat Nagybörzsönyben

A piac egy alulról jövő kezdeményezés eredménye, amit a Tegyünk Együtt Nagybörzsönyért Egyesület (TENE) indított. Az egyesület mellett a Kisközösségi Program munkatársai is segítettek az elindulásban, többek közt szakértők bevonásával. A piac szervezésében a legnagyobb nehézség az egyediség megtalálása volt, mivel sok konkurens termelői piac található a térségben. Mindezt megfelelő marketing tevékenységgel és csábító programokkal sikerült leküzdeniük.

A térség kedvelt turistacélpont, ezért a piac szervezői elsősorban a turizmusra építenek. További cél, hogy a piac beágyazódjon egy programcsomagba, amelynek többek közt a „Hűvös pincék – forró kemencék” hagyományőrző rendezvény is része.

A piacon a helyi és környékbeli termelők kínálják portékáikat. A zöldség és gyümölcs mellett többek között sokféle sajttal, lekvárral, hússal, gyógynövénnyel és mézeskaláccsal várják a piacra látogatókat. Az élelmiszerek mellett használati tárgyat is találunk, mint például a kerámia edények, konyhai eszközök vagy kézzel készített bőrtermékek. A termékek eredetét, - azaz, hogy az árusok valóban saját termékeiket kínálják-e - a TENE ellenőrzi.

A piac minden szombaton, délelőtt várja a látogatókat a nagybörzsönyi buszmegállótól néhány méterre.