A pesti főzőiskolában tartott megmérettetésen 5 család mérhette össze főzőtudását, kreativitását. Ők azok, akiket a zsűri (Katus Attila életmód tanácsadó,Wolf András séf, Vrábel Krisztina gasztroblogger, Király Nóra, a FICSAK alapítója és Gyetvainé Zováth Anikó, a KidsOasis megalapítója) választott ki a több, mint hatvan receptet beküldő család közül.
A döntőt egy sajtótájékoztató előzte meg, amelyen a szervezők elmondták, hogy miért fontos már gyerekkorban a tudatos, egészséges táplálkozás és hogy a közös főzés milyen fontos szerepet játszik a családok életében.
Az első feladat során a pályázatra beküldött és előre elkészített ételt kellett a zsűri számára bemutatni, míg a második feladat, egy tetszőleges, kanadai sütőtökből készült étel elkészítése.
A fődíjat, az Egészségfalók trófeát és egy 3 nap 2 éjszakára szóló szállást a KidsOasis által minősített 4 szélforgós Hotel Azúrba, Torma Krisztna nyerte meg, aki férje édesanyjával együtt egy sütőtökpürés rosé kacsamellet tálalt fel. A második helyezett Zsirmik Anita nyereménye egy értékes sous-vide szett. A kisgyerekes anyuka egy különleges sütőtök pitét készített, amiben aktívan segédkezett férje és kislánya. A többi versenyző (Tóth Judit, Kaveczky Andrea és Bodor Nóra) sem távozott üres kézzel, ők a KidsOasis mese útikönyv sorozat 3 kötetével és Funimation barkácskészletével lettek gazdagabbak.
A döntőben elkészített receptek hamarosan elérhetőek lesznek honlapunkon.