Aktuális

Tök jó ételek az Egészségfalók döntőjén

2018.október 25-én zajlott le a KidsOasis és a FICSAK EGÉSZSÉGFALÓK Együtt főzni jó gasztonómiai pályázat döntője. A pályázat célja az volt, hogy az egészséges étkezést és főzést népszerűsítse a családok körében. A pályázatra olyan szülők jelentkezését várták, akik számára fontos, hogy családjuk számára finom és egészséges alapanyagokból készülő, változatos ételeket készítsenek, illetve fogyasszanak. A két szervezet közös célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az egészséges és változatos táplálkozás.
Tök jó ételek az Egészségfalók döntőjén

A pesti főzőiskolában tartott megmérettetésen 5 család mérhette össze főzőtudását, kreativitását. Ők azok, akiket a zsűri (Katus Attila életmód tanácsadó,Wolf András séf, Vrábel Krisztina gasztroblogger, Király Nóra, a FICSAK alapítója és Gyetvainé Zováth Anikó, a KidsOasis megalapítója) választott ki a több, mint hatvan receptet beküldő család közül.

A döntőt egy sajtótájékoztató előzte meg, amelyen a szervezők elmondták, hogy miért fontos már gyerekkorban a tudatos, egészséges táplálkozás és hogy a közös főzés milyen fontos szerepet játszik a családok életében.

Az első feladat során a pályázatra beküldött és előre elkészített ételt kellett a zsűri számára bemutatni, míg a második feladat, egy tetszőleges, kanadai sütőtökből készült étel elkészítése.

A fődíjat, az Egészségfalók trófeát és egy 3 nap 2 éjszakára szóló szállást a KidsOasis által minősített 4 szélforgós Hotel Azúrba, Torma Krisztna nyerte meg, aki férje édesanyjával együtt egy sütőtökpürés rosé kacsamellet tálalt fel. A második helyezett Zsirmik Anita nyereménye egy értékes sous-vide szett. A kisgyerekes anyuka egy különleges sütőtök pitét készített, amiben aktívan segédkezett férje és kislánya. A többi versenyző (Tóth Judit, Kaveczky Andrea és Bodor Nóra) sem távozott üres kézzel, ők a KidsOasis mese útikönyv sorozat 3 kötetével és Funimation barkácskészletével lettek gazdagabbak.

A döntőben elkészített receptek hamarosan elérhetőek lesznek honlapunkon.