Aktuális

„TÖKéletes” családi programok

Közeleg a halloween. Az őszi szünet ugyan az idén elmarad (míg a téli szünet cserébe hosszabb lesz), viszont a keddi november elsejének köszönhetően a legrosszabb esetben is egy négynapos hosszú hétvége elé nézünk. És ha már végre előttünk áll a megszokottnál egy kicsit hosszabb idő a pihenésre, akkor miért is állnánk ellen valami izgalmas, hangulatos programnak?

 

Már csak az a kérdés, hogy hova is menjünk! Íme néhány tipp:

 

1. Halloween Szegeden

 

Jó választás Szegedre tervezni egy többnapos családi kikapcsolódást, hiszen szuper programokon vehetünk részt. A Szegedi Vadasparkban az elmúlt évek során már hagyományt teremtettek a szervezők egy hátborzongató estével. Október 31-én 16 és 21 óra között kísértetek veszik át az uralmat a Vadaspark felett. A látványos, ijesztő dekoráció mellett különféle programok is várják a családokat: a gyerkőcök örömére fellép a Grimm-busz színház, este pedig tűzzsonglőr csapat kápráztatja el a közönséget.

Október 29-én és 30-án pedig a szintén elmaradhatatlan, több éves múltra visszatekintő TÖKéletes hétvége lesz megrendezve a Szent István téren. A tökfaragás mellett interaktív és színpadi programok, pónilovaglás, körhinta és óriás építőkocka várja a kicsiket. Természetesen kézműves vásár is lesz, ahol a helyi termelők és alkotók portékáiból válogathatunk.

 

2. Halloween Hajók – Siófok, Balatonfüred

 

A Balatoni Hajózási Zrt. október 30-án vasárnap „Halloween Hajókat” indít Siófokról és Balatonfüredről. Délelőtt 11 órakor Balatonfüredről, délután 15 órakor pedig Siófokról indul a Halloween Gyerekhajó. Nem kötelező ugyan beöltözni, de mindenképpen ajánlott; viszont miért is ne tennénk, ettől lesz igazi családi buli ez a program! Ha a lurkók kicsit nagyobbak, akkor esetleg szóba jöhet az este 19 órakor Siófokról induló Halloween Party Hajó is, mely zenés, koktélozós programot kínál. További információkat ide kattintva találtok a BAHART oldalán.

 

3. Borzongás Fesztivál – Balatonfűzfő

 

Az esemény 3 napig tart, október 27-29-ig. Három tematikus napból (pontosabban délutánból, illetve estéből) áll a rendezvény, és a programok is ezek köré épülnek. A csütörtök a varázslók, sámánok és táltosok napja; a péntek a borzongásé, majd ezeket követi a „boszorkány szombat”. Az első napon 16 órától színpadi előadások zajlanak, eközben a könyvtárban jósnő is várja a jövőbe látni kívánókat és a kicsiknek arcfestésre is van lehetőség. A pénteki nap a bulizni vágyóké, esetleg nagy gyerekekkel lehet érdekes, hiszen 19 órától egészen éjfélig tart a vámpírok bálja, ahová viszont korlátozott számban lehet jegyet venni. A szombati napon ismét egy családbarát programon vehetünk részt, ugyanis éjszaka egy izgalmas túra indul vidám feladatokkal, a részvételhez pedig az alkalomhoz illő jelmez kötelező! Ami a gyerkőcöknek plusz élmény: kisvonat szállítja a vendégeket Balatonfűzfő különféle helyszíneiről a Borzongás fesztiválra.

 

4. Boszorkányok ünnepe – Bikal

 

„Élménybirtok, ahol életre kel a középkor”- olvasható az egyedülálló skanzen honlapján. Ha még nem jártatok itt, akkor érdemes azonnal felvésni ezt a helyet a családi „bakancslistára”, sőt, a legjobb, ha már ezen a hosszú hétvégén ellátogattok ide! 2010-ben nyílt a bikali élménybirtok, melynek területére egy egész falu, illetve kisváros épült, ahol színészek és mesteremberek hada dolgozik azon, hogy betekintést nyerjünk a reneszánsz kor világába. Számos érdekes helyszín található itt, mint pl. boszorkányház, kovácsműhely, szabóműhely, csárda, állatudvar vagy a lovagi tornák helyszínéül szolgáló pálya. Ami a gyerkőcöknek a legjobban szokott tetszeni, hogy a család minden tagja magára ölthet egy korhű öltözéket egy fotózkodás vagy akár néhány óra erejéig is. Mindez már önmagában is eléggé csalogató programnak tűnik, a hab a tortán pedig az, hogy mindemellett még tematikus napra is csábít a birtok. Zenés varázsmese, lovas előadás, sőt halloweeni jelmezverseny is várja az ide látogatókat.