Aktuális

Fontos a napirend. Íme a Tisza Balneum Hotel tanácsai karantén idejére.

A négy szélforgós Tisza Balneum hotelben híresen színvonalas a játszóház és az ott dolgozó animátor nem véletlenül nyerte ez az év KidsOasis munkatársa címet. Most elmondják szerintük miért fontos karantén idején is a napirend a gyerekeknek és ötleteket adnak a közös játékhoz, mókázáshoz is. Fogadjátok szeretettel. 

Ki ne szeretne otthon huzamosabb időt pihenéssel tölteni és csak magával illetve a családjával foglalkozni? A hétvége mindig annyira rövid, hogy az ember ki sem tudja élvezni és már ismét mehet is dolgozni vagy éppen iskolába. Ezért örülünk annyira, ha elmehetünk egy-két hét szabadságra és egy picit megfeledkezhetünk a munkahelyünkről. Azonban ha nem csak egy-két hétig élvezhetjük az otthon melegét és a pihenőidő elhúzódik, egy kis idő után unalmassá válhat a semmittevés, főleg a gyermekek számára.

A legfontosabb ebben a helyzetben talán az, hogy ilyenkor is kövessünk egy pontos napirendet, hiszen ez egyfajta biztonságérzetet is nyújt a gyermekeknek, illetve így még a legkisebbek is tudni fogják, hogy mi után mi következik. Ez persze korántsem azt jelenti, hogy nem szervezhetünk változatos programokat, csak éppen a napirendhez alkalmazkodva minden nap ugyanabban az időpontban étkezzünk, tartsunk kézműves programokat, mozogjunk és feküdjünk le. Nem kell megijedni akkor sem, ha a négy fal közé kényszerülünk a gyerekekkel, mert nem kertes házban lakunk, hiszen rengeteg olyan programot és foglalkozást tudunk szervezni a kicsiknek, amelyek bent a lakásban is remekül kivitelezhetők. Buzdítsuk őket kézműves foglalkozásokra, hiszen ezek fejlesztik a kreativitást és a finommotorikus készségeket is. Ezekhez nagyon jól hasznosíthatók a háztartásban található olyan dolgok, amelyek egyébként a szemetesben végeznék, mint például a műanyag palackok vagy konzerves dobozok. Készíthetünk a gyerekek bevonásával egyszerű hozzávalókból só-liszt gyurmát vagy szappant. Érdemes olyan programokat is kitalálni, amelyek a kicsik mozgásigényét is kielégítik. Próbáljunk velük együtt tornázni, kezdjünk el egy mindennapos mozgásos kihívást. S ha egy kicsit játékosabb aktív elfoglaltságot igényel gyermekünk, akkor rendezzünk be egy szabadulószobát, amihez rengeteg nagyszerű ötletet találhatunk az interneten. Szervezzünk kincskereső játékot, amelyet a család minden tagja játszhat, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

A Tisza Balneum Hotel MóKaland játszóházában is előszeretettel szervezünk az év minden időszakában kincskeresést, és bízunk benne, hogy hamarosan minél több gyermek vesz majd részt egyik kedvenc programunkon.