Nagyvilág

Lépd át a határaidat: Irány külföld!

A családi utazás megszervezése gyerekekkel mindig nagy körültekintést igényel még akkor is, ha a közös pihenést az országhatáron belülre tervezzük. Egy külföldi nyaralás lebonyolítása még komolyabb megpróbáltatások elé állíthatja a szülőket: vízum, védőoltások, biztosítás, szálláshely kiválasztása, költségvetés kalkulálása, a csomagok előkészítése… csak, hogy a legalapvetőbb feladatokat említsük. Összehangolni a családtagok igényeit és a emlékezetessé tenni a családi pihenést nem kis feladat, ezért célszerű kellő információval felvértezni magunkat minden eshetőségre.

külföldi utazás

Swiss Active (magyar nyelvű)

Az interneten számos olyan blog, weboldal, vlog létezik, amelyek nem egyszerűen utazási célpontokat ajánlanak, hanem ennél sokkal többet kínálnak: naprakész információkat a nyaralóhelyünk környéken elérhető különféle programokról, kirándulóhelyekről, kuponakciókról, szállás és étkezési lehetőségekről, valamint tippeket adnak az olyan hétköznapi, de idegen környezetben egyáltalán nem evidens dolgokról, mint például a pénzváltás, a menetjegy vásárlás vagy a megszokottól eltérő közlekedési szabályok, látogatási tilalmak stb. Swiss Active (magyar nyelvű A Swiss Active egy, a Facebookon működő blog, amelyet Boda Szilvia kétgyerekes, Svájcban élő magyar édesanya ír.

A család hét éve él a lenyűgöző természeti adottságairól méltán híres, a kirándulók, természetjárók és aktív pihenést kedvelők paradicsomának tartott országban. És nem csak, hogy ott élnek, de hétvégente keresztül-kasul bejárják minden szegletét. A különböző célpontokon látottakról és tapasztaltakról Szilvia rendszeresen készít fotókkal illusztrált bejegyzéseket, amelyekben nemcsak arra ad ötleteket, hogy merre érdemes kimozdulni, hanem megírja azt is, hogy mivel érdemes a helyszínre utazni, hol lehet kedvezményes belépésre jogosító kuponokat beszerezni, kell-e hóláncot vinni, van-e lavinaveszély, milyen extra programok várják az adott helyszínre látogatókat, hanem például arra is ad tippeket, hogy milyen ruházatban érdemes nekivágni az útnak, vagy van-e (megfizethető) étkezési lehetőség a helyszínen.

Itt találod: Facebook - Swiss active

Travellina (magyar és angol nyelvű)

A Travellina blog szerzője, Kisgyörgy Éva vérbeli utazó. Internetes utazási naplóját 23 évvel ezelőtt kezdte írni, azóta több tucat országot bejárt a világon. Bár Éva egyedül utazik, írásai nem elsősorban szingli kalandoroknak szólnak, hiszen a működő, naprakészen tartott, linkekkel tűzdelt útinaplói bárki számára kész útitervként is használhatók. A blogban az utazási beszámolók mellett találhatunk különböző listákat és felsorolásokat is szálláshelyekről, programokról, nevezetességekről, hazai utazós blogokról tematikus bontásban, így az olvasók mindig friss információkkal tervezhetik saját utazásaikat.

Az oldalon mindezeken túl olvashatunk tanácsokat vízumigényléshez, tippeket a repülőjegyek beszerzéséhez, sőt a blogger olyan kevésbé ismert helyekről is fellebbenti a fátylat, amelyek amúgy rejtve maradnának az utazók előtt.

Itt találod: https://travellina.hu

Beférek a bőröndbe? (magyar nyelvű)

A Beférek a bőröndbe? blog, amelyhez YouTube csatorna is tartozik, elsősorban az utazások tervezésére koncentráló oldal sok praktikus tanáccsal és leírással.

A blog két fő részre tagolódik: általános segítségnyújtás és fontos információk magához az utazásszervezéshez (úti cél választás, repülőjegy foglalás,vízummal kapcsolatos teendők, csomagolási tippek, szálláskeresés, stb.), a másik fő irányvonal pedig maga az úttervező a már kiválasztott úti célhoz.

Jelenleg tizenhat ország huszonhét célállomásáról olvashatunk részletes és praktikus tanácsokat, hogy mit ajánlott az adott városban, országrészben megnézni, kipróbálni, milyen a helyi (tömeg)közlekedés, hol érdemes enni-inni, milyen szabályokat érdemes és kell betartani.

Itt találod: https://beferekaborondbe.hu/


Honest Guide (angol-cseh nyelvű vlog)

Ha valaki jobban szeret videókból tájékozódni a családi utazás megszervezése előtt, akkor a Honest Guide kiváló kiindulási alap. Főleg, ha az úti cél Csehország és azon belül is Prága. Janek és Honza mindenről beszámol, ami a cseh városhoz köthető utazás témakörben: hogyan lehet a legegyszerűbben megszervezni egy prágai utazást, hogyan kell jegyet venni a városi buszra, hol lehet pénzt váltani, hogyan csapják be a turistákat egyes kereskedők, melyek a legmenőbb éttermek, milyen programok várják a turistákat a különböző évszakokban stb. A sok-sok prágai anyag mellett néha más országok, városok is feltűnnek a csatornán: az Egyesült Államok, Finnország, vagy a balti országok.

Itt találod: youtube.com: Honest guide