Test és lélek

A család a mi munkánk - 2. rész

A családbarát helyeket - legyen az egy sokcsillagos szálloda vagy talponálló büfé - az ott dolgozó emberek teszik igazán családbaráttá. 5 olyan szállodai szakemberrel beszélgettünk, akiknek a család a munkája. Beszélgetőtársunk ezúttal Klein Katinka a Malomkert Panzió és Étterem recepciós munkatársa.
A család a mi munkánk - 2. rész

Miért, hogyan választottad a szakmádat?

Az igazat megvallva a szakmám választott engem. Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni. Nagyon örültem, mikor lehetőségem adódott Budapestről visszaköltözni a szülőfalumba, hogy ebben a csodás kis panzióban dolgozhassak. Halkan megjegyezném, bízva benne, hogy a főnököm nem hallja, a beosztás és a kereset mellékes volt.

Miért szeretsz itt dolgozni?

Mindamellett, hogy csodás környezetben dolgozhatok, a munkahelyem a lakóhelyemtől mindössze 10 perc sétára van és még sorolhatnám a rengeteg pozitívumot, de leginkább a kollégáimmal közösen kialakított jó hangulat miatt.

 

Munkád során hogyan kerülsz kapcsolatba a családokkal, miben segíted elő a családbarát szemléletet?

A nálunk megszálló vendégekkel már attól a pillanattól kezdve kapcsolatban vagyok, hogy érdeklődnek a Panzió iránt. Próbálom a családok számára is a lehető legmegfelelőbb szobát és felszereltséget biztosítani.
Mindenkihez más és más a kulcs,különbözőek az igények, amelyekre odafigyeléssel és beszélgetéssel derülhet fény. Az első és legfontosabb lépés tehát az empatikus kommunikáció.  Onnantól nagyon egyszerű már elősegíteni kollégáimmal a lehető legpihentetőbb és legkellemesebb nyaralást.

Mi okoz nehézséget, melyek az árnyoldalai a munkádnak?

Nehézséget csupán az tud okozni, ha valaki nem szeretné jól érezni magát és semmilyen gesztussal nem lehetséges átbillenteni egy pozitívabb szemléletbe.
Én azt vallom, hogy rosszat az talál, aki azt is keres. Én nem keresem.

 

Szerinted mitől családbarát egy szálláshely?

Családbarát szálláshely lehet a legkisebb felszereltségű szállás is. A környezet kialakításában és a hozzáállásban látom a családbarát szemléletet. Ezekhez pénz nem szükséges, csak odafigyelés és pár kedves szó.

Te magad hogyan utazol, mi számodra az igazi kikapcsolódás?

Én nagyon ritkán utazom. Amikor sikerül egy nyaralásra elmennem, akkor azt nagyon előre leszervezve, de nem minden pillanatát megtervezve szeretem megtenni. Számomra az az igazi kikapcsolódás, ha ott a helyszínen fel kell fedeznem a figyelmemre érdemes helyeket.