Test és lélek

Anya, Apa-néha legyél csak férfi és nő

Biztos, hogy Te is ismered azt a mondást, hogyha „Apa, Anya jól van, a gyerekek is jól vannak”. És biztos, hogy láttál már olyan mémeket keringeni a közösségi médiában, hogy anya reggel még angyal, estére pedig már Godzilla.

Szó se róla, ez utóbbi tényleg vicces, ám ha belegondolsz, hogy egyrészt néha tényleg így van, másrészt időnként már nyomasztó ez a sok „vicc”, ami a szülőséggel/sárkánykodással kapcsolatos, akkor lehet, eljött az a pont, hogy feltedd magadnak a kérdést: miért? Vagy mit tehetnél ellene. Mármint az ellen, hogy Godzillává válj.

 

Tény, hogy ez a blogcsatorna leginkább a családdal töltendő kellemes vakációzásról és annak egyéb velejárójáról szól, ugyanakkor ki tenné fel ezt a kérdést, ha nem a családos anyák, apák, szülők.

 

És, hogy miért? Mert, igenis minden párnak szüksége van arra, hogy kicsit felnőtt ember, férfi és nő is legyen, ne csak mindig a bedarált, felelősségtől és feszültségtől széteső anyu, apu... Éppen ezért szenteltem ezt a bejegyzést most annak, hogy leírjam: foglalkozz egy kicsit magaddal, magatokkal is.

 

Hiszen a testetek és lelketek is akkor lesz igazán rendben, ha időnként egy picit kettesben vagytok, ha egy kicsit van időtök beszélgetni, önfeledten nevetgélni, egy kicsit szabadnak lenni. Felhőtlenül!

 

Félre ne értsd, mi is imádjuk a családot, a gyerkőcöket, szuper érzés, amikor halljuk a srácok kacaját, de az is felemelő, amikor csak egymásra figyelünk, amikor ketten, egymás kezét fogva andalgunk végig egy tóparton vagy épp egy sétálóutcában. Kiváltképp akkor, ha ez igen ritkán adatik meg.

 

Ha tehát meg tudjátok oldani, szökjetek el legalább egy estére vagy egy hétvégére és töltekezzetek fel egymás legjobb energiáiból, amennyire csak a lehetőségeitek engedik.

 

De mégis hogyan? Íme néhány tipp:

 

- ha eddig még nem volt ilyen, mert még sosem volt lehetőségetek rá, akkor menjetek biztosra. Pl. költöztessétek be a nagymamáékat egy-két napra. Ez azért is szuper megoldás, mert a lurkók a megszokott környezetükben vannak, maradhatnak a rutinjaiknál és így nagyszülőknek is könnyebb lesz a dolguk

- ha már nagyobbak és kifejezetten szeretnek időt tölteni a nagyszülőkkel, unokatesókkal, vagy esetleg a kis pajtásaikkal, akkor bízzátok rájuk és vigyétek át hozzájuk őket. (Lehet, hogy még nagyobb kaland lesz nekik távol a fészektől, mint nektek)

- ha pedig végképp nem lehet megoldani, hogy csak kettesben induljatok útnak, akkor viszont Ti vigyétek magatokkal a mamáékat, hogy mégis kicsit el tudjatok vonulni, feltöltődni.

 

Összességében azonban, hidd el, egy-két nap, távol a családi fészektől óriási lendületet ad majd neked, nektek és persze a gyerkőcökkel való kapcsolatotoknak. Mert nem árt időnként kiállni a pást szélére és onnan szemlélni az eseményeket, feldolgozni a mindennapokat és kikapcsolni a folytonos készenléti üzemmódból.

 

Arról nem beszélve, hogy egy ilyen élmény az otthon maradt lurkóknak is jót tesz, hiszen mi lehet annál jobb, mint mikor a nagyi kényezteti őket, igaz?

 

Ha pedig már mindenki feltöltődött és visszarázódott a hétköznapokba, el is kezdhetitek szövögetni a következő családi kirándulás terveit valamelyik KidsOasis minősített családbarát szálláshelyen... Akár a mamáékkal is.