Test és lélek

Családbarát szálláshelyek sorozat: Tisza Balneum Hotel - aktív kikapcsolódás, nyugodt pihenés

Aki eljön hozzánk, egy hetet is el tud tölteni unatkozás nélkül, hiszen rengeteg beltéri és kültéri programunk van. A Tisza-tó partján az aktív kikapcsolódás nagyon jól kombinálható a tökéletesen nyugodt pihenéssel – mondja Huszár Eszter, a Tisza Balneum Hotel értékesítési igazgatója.
CSALÁDBARÁT SZÁLLÁSHELYEK SOROZAT – TISZA BALNEUM HOTEL: AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁS, NYUGODT PIHENÉS

Szerinted összefügg egy szálloda családbarátsága és a személyzet, illetve a vezető hozzáállása?

Azt gondolom, hogy egy szálloda szolgáltatásainak színvonalát alapvetően meghatározza, hogy milyen a szálloda vezetőségének és az ott dolgozó munkavállalóknak a gondolkodásmódja. Nálunk mindenki egyetért a családbarát szemlélettel, másképp nem is nyújthatnánk ilyen magas szinten a szolgáltatásainkat.  Mindenki nagyon büszke arra, hogy elnyertük a KidsOasis négy szélforgós minősítését.

 

Számotokra mit jelent a családbarátság?

Fő célunk az, hogy nálunk jól érezze magát minden családtag.  A kisgyermekes családok számára számtalan kiegészítőt – például bébiőr, konnektorvédő, fellépő, babágy, és még sok minden mást – biztosítunk díjmentesen, hogy megteremtsük az otthon kényelmét, anélkül, hogy a vendégeknek fel kellene csomagolniuk a fél háztartást. A másik, amit nagyon fontosnak tartunk: az étkezés. Egyedülálló módon mi bébiételekkel is készülünk, a nagyobb gyerekeket gyerekbüfével várjuk, kimondottan egészséges ételekkel – nagy sikere van például a fasírtgolyócskáinknak vagy a friss paradicsomból készült tésztaételeinknek. Új kezdeményezésünk pedig a halételek megszerettetése.

Ezek szerint van élet a dínóhusin és a milánóin túl?

Természetesen! Tisza-tó melletti szállodaként nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne foglalkozzunk a halételekkel, a gyermekek számára is. A szálloda új kabalaállata, Vidor Vidra segít nekünk ebben: kézen fogva bekíséri a gyerekeket az étterembe és elmondja nekik, hogy ez az ő kedvenc étele, kóstolják meg bátran. Ehhez kapcsolódik egy másik ötletünk is: az animátor együtt étkezik a gyerekekkel, utána pedig mesét néznek együtt. Mivel Vidor Vidra és az animátor egész nap a gyerekekkel van, estére általában már jól összebarátkoznak, kialakul a kötődés, hallgatnak rájuk és követik őket, az étkezésben is. Azt a visszajelzést kapjuk a szülőktől, hogy sokkal lelkesebbek, többet és szívesebben fogyasztanak a gyerekek egymás társaságában. Ráadásul így a szülők is nyugodtan vacsorázhatnak, beszélgethetnek egymással. 

 

Még miben nyilvánul meg a családbarátságotok?

Azon túl, hogy az alapszolgáltatás részeként a képzett animátor egész nap rendelkezésre áll, a legtöbb egyéb szolgáltatásunk is díjmentes, például a MóKaland játszóházunk, vagy a másik játszószobánk, billiárddal, dartsszal, csocsóasztallal, ping-ponggal és a kismotorok is. Díj ellenében lehet további, egyéni felügyeletet kérni, és egyre több gyerekzsúrt is szervezünk, főleg a helyiek számára. Ami különlegességnek számíthat: figyelünk arra, hogy a vendég gyerekek helyiekkel is találkozhassanak. Például a gyerekpályázatunk helyi nyertesei eljöhettek hozzánk egy MóKaland játszóházas foglalkozásra, amelyen a vendéggyerekek is részt vehettek. Nemrég pedig volt egy előadásunk a felelős állattartásról a Bajba Jutott Állatokért Alapítvány közreműködésével, amelyen a helyi és a vendéggyerekek is részt vehettek. Próbálunk a hagyományos értelemben vett szolgáltatásokon túlmutató üzeneteket is átadni, így például a felelős állattartást, a természetközeliséget. Például nyuszisimogatót is tartottunk húsvétkor.

Mit kínáltok a felnőttek számára, amíg a gyermekre animátorok vigyáznak?

Mivel a gyerekek jól érzik magukat az animátorokkal a nekik szervezett programokon, a szülők nyugodtan tölthetnek időt kettesben is. Azon túl, hogy nyugodtan vacsorázhatnak, részt vehetnek ingyenes szauna-szeánszon, a Balneum SPA-ban pedig számtalan kozmetikai kezelés, masszázs elérhető térítés ellenében. Van egy normál és egy termálvizes medencénk, saját termálkúttal, egy átúszó és egy kültéri medencénk, úszómesteri felügyelettel. Ezen kívül számtalan aktív szabadidős lehetőség van: kerékpárt bérelhetnek vagy kenut – egyedül vagy túravezető kíséretében „bejárhatják” a vadregényes Tisza-tavat. A páratlan természeti világ családi programok helyszíne is lehet, ahogy a Tisza-tavi Ökocentrum is. Izgalmas családi program lehet még a közeli Kalandsziget és a sarudi vízikalandpark megtekintése is.

classic szoba

Egy nagycsalád számára két fontos tényező van a programokon kívül: az elegendő tér és a megfizethető ár. Mi a helyzet a Tisza Balneumban?

Azt gondolom, mindkettő tekintetében jól állunk. A szálloda főépülete 43 kétágyas (20-27 m2), egy akadálymentes kétágyas és hét családi szobával (43 m2, egy duplaágyas hálószoba és egy pótágyazható nappali) rendelkezik. A főépület mellett nyolc különálló, közvetlenül a Tisza-tó partján, cölöpökre épített kétszintes apartmanházban 16 elegáns, kényelmes lakosztály van (84 m2, két duplaágyas hálószoba és egy pótágyazható nappali).

 

Ami pedig az árainkat illeti: 6 éves kor alatt ingyenes, 6-12 éves korig 50%-os, 12-18 éves korig 25%-os kedvezményt adunk a felnőttek árából. Az apartmanházakba főleg nagycsaládosokat, illetve kisebb baráti társaságokat várunk, foglaltságunk függvényében igyekszünk rugalmasak lenni az ár tekintetében is.

 

Mit tanácsolsz azoknak, akiket egy Tisza-tó környéki, valóban családbarát szállás érdekel?

Aki eljön hozzánk, egy hetet is el tud tölteni unatkozás nélkül, hiszen rengeteg beltéri és kültéri programunk van. A Tisza-tó partján az aktív kikapcsolódás nagyon jól kombinálható a tökéletesen nyugodt pihenéssel. És meg kell említenem nagy büszkeségünket is: Sallai Nóra animátorunk nyerte a Kidsoasis 2017-es díját Az év családbarát szakembere kategóriában.