Test és lélek

Hosszú út a volán mögött: így maradj éber!

A statisztikai elemzések egyértelműen kimutatták, hogy a közutakon okozott balesetek több, mint 90 %-át emberi tényező okozza. A frontális ütközéssel járó katasztrófák 15-20 %-ában a sofőr elaludt a volánnál. 

A nyaralás úticélja gyakran olyan távolságban fekvő egzotikum, ami repülővel nem vagy csak nehezen és irreális áron érhető el. Ilyenkor esik a választásunk az autós túrára. A legnagyobb fejtörést az „Éjjel vagy nappal utazzunk?” kérdéskör okozza. Ha sikerült meghoznunk a döntést, az éberen-tartó praktikák a következő napirendi pont.

Aki sokat utazik és hosszú utakat tesz meg világszerte, az kipróbál egyet s mást, hogy figyelmét éberen tartsa: ablak lehúzása, rádióhallgatás, kávé-, energiaitalok fogyasztása, telefonálás, hangos zenehallgatás, pihenő, torna. Az energiaitalnál és a ki-tudja-hányadik kávénál jobban szeretjük a természetes megoldásokat!

Talán hallottatok már arról, hogy az illóolajoknak nem csak fertőtlenítő, gombaölő, baktériumölő, nyugtató, stresszoldó, fájdalomcsillapító, regeneráló... hatása lehet, hanem növelheti a koncentrációt, szellemi frissességet hozhat, akár a kávé... Hozzászokni nem lehet, nem terheli a keringési rendszert, az illata csodálatosan átjár és fényárba borítja tested, lelked!

Eredetileg tanulás hatékonyságát volt hivatott a keverék növelni, de olyan csodálatosan működött a vezetési fáradság elűzésében is, hogy bátran ajánlom bárkinek, aki sokat vezet, vagy keveset, de fáradt és úgy érzi, szüksége van egy kis segítségre.

 

Legyen tiszta a fejed!

A grépfruit, kubeba, eukaliptusz, narancs és citrom illóolajok szinergiája (egymás tulajdonságait erősítő tulajdonsága) remek hatással van az idegrendszerre növelve a koncentrációt, a szellem frissességét! Túladagolni nem lehet, hozzászokni nem lehet, viszont a friss és üde illóolaj belélegzésével felpezsdül az elme, felcsillan a szem és érezni hogy energia járja át a testet. Ezzel aztán újabb másfél órát nyerhetsz, hogy újra felajánlja szervezeted a alvás lehetőségét.

Tanulásnál szintén jó eredménnyel alkalmazható a keverék. Azzal a kivételes rendkívüli tulajdonsággal bír, ha újra megérzed az illatot, előjönnek az illat hatása alatt megtanult információk!

Cseppentsd a keveréket egy papírzsebkendőre és élvezd a felfrissülést! Már a legelső szippantás meghozza a várt hatást!

Ne feledd, természetesen az illóolaj-keverék sem fogja pótolni az alvást, legfeljebb segít, hogy egészségben eljuss a meleg, pihe-puha ágyikó(d)ig!